Cobra Darkspeed-driver: verbeterde aerodynamica voor meer snelheid

Bij de drie nieuwe Darkspeed-drivers van Cobra Golf zijn het aerodynamisch design en de gewichtsverdeling afgestemd op de verschillende spelers waarvoor ze zijn ontworpen.

Cobra Darkspeed-driver: verbeterde aerodynamica voor meer snelheid

Drie modellen

Zo richt de Darkspeed LS (Low Spin) zich op spelers met een hoge swingsnelheid, die in de meeste gevallen minder spin nodig hebben en de bal meer willen manoeuvreren. Om dit te bereiken is het clubhoofd wat compacter, met een hogere kroon en achterkant.

Er is zelfs een 8º-model beschikbaar, een evolutie van het long drive-prototype waar Kyle Berkshire zijn ballen mee lanceert. Een kleiner clubhoofd zorgt voor minder luchtweerstand, wat long hitters nog meer snelheid oplevert.

De Darkspeed X heeft de grootste doelgroep. Hij combineert balsnelheid met vergevingsgezindheid, wat voor de meeste golfers van de tee de beste prestaties oplevert.

De Darkspeed Max ten slotte is gericht op spelers die maximale hulp nodig hebben. Dit model heeft een groot profiel, wat extra vertrouwen geeft. Een draw-bias helpt daarbij om een slice in toom te houden. Voor vrouwen en junioren zijn er speciale modellen beschikbaar.

De Darkspeed LS, X en Max.

Naast een specifieke aerodynamische vorm zijn alle drivers voorzien van aanpasbare gewichten in de zool om de spin te beïnvloeden, de balvlucht te veranderen en de stabiliteit te bevorderen. Bij elk model is de plaatsing net even anders, omdat de doelgroep gebaat is bij andere driver-eigenschappen. Een aanpasbare hosel voor loft en lie helpt om de balvlucht nog verder te finetunen.

Zwevend gewicht

Door het gebruik van meerdere materialen – zoals een frame van titanium en een kroon en zoolplaat van carbon – konden de ontwerpers van Cobra Golf op zoek naar de optimale gewichtsverdeling. Laag en voor in het clubhoofd 'zweeft' een gewicht om de balsnelheid te maximaliseren. Voor dit laatste helpt ook de nieuwe clubbladinsert, die 13 procent groter is geworden en de snelheid over een groter deel van het oppervlak op peil houdt.

Er komen ook Darkspeed fairway woods en hybrides op de markt. Bij de woods kun je eveneens kiezen voor de LS met lage spin, de standaard X of de vergevingsgezinde Max met een draw-bias.

Prijs: € 599 (driver), € 479 (driver junior), € 449 (fairway wood LS), € 349 (fairway wood) € 299 (hybride)