Cobra Air-X drivers: extra lengte voor bescheiden swingsnelheden

De Air-X driver en woods van Cobra Golf beloven meer lengte en een hogere balvlucht voor spelers met een minder hoge swingsnelheid.

Cobra Air-X: ver en recht

Cobra Golf wil spelers met een vloeiend tempo en een gemiddelde tot bescheiden swingsnelheid helpen aan meer afstand en accuratesse. De lichtgewicht Air-X metal woods helpen de bal de lucht in en zorgen daarnaast voor een rechtere balvlucht.

Om dit te bereiken zijn de Air-X driver en woods zo licht mogelijk gehouden. De driver weegt slechts 290 gram, en dat is inclusief een shaft van 50 gram en grip van 41 gram. Hiermee is de Air-X ongeveer 40 gram lichter dan de Cobra Aerojet-driver, wat het makkelijker maakt om snelheid (en dus lengte) te genereren. Ook de 15 procent dunnere clubbladinsert helpt je aan meer balsnelheid dan de vorige generatie.

De Air-X driver is daarnaast ontworpen om een slice tegen te aan. Dankzij een offset hosel zit het clubblad wat meer achter de shaft, zodat je extra tijd krijgt om het bij impact te sluiten. Dit zorgt voor een hogere en rechtere balvlucht.

Achterin het clubhoofd is 26 gram gewicht geplaatst om de stabiliteit en vergevingsgezindheid van de driver te vergroten. Het grootste deel hiervan zit in de hiel, wat helpt om het clubhoofd te releasen en een draw stimuleert.

Ook de Air-X fairwaywoods maken gebruik van de bovenstaande technologieën. Je kunt dus veel balsnelheid, een hoge balvlucht en hulp tegen een slice verwachten. Dankzij een laag profiel sla je ze ook makkelijk van het gras en gaat de bal snel de lucht in.

De Air-X driver en fairwaywoods komen beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen (met meer loft) en liggen vanaf februari 2024 in de winkel. De huidige lijn Air-X ijzers en hybrides blijft gewoon te koop.

Prijs: € 379 (driver), € 249 (woods)