Low-spindrivers
Het is makkelijk om je te laten verleiden als je ziet dat een low-spin driver de balsnelheid verhoogt, backspin vermindert en carry vergroot. Maar wees gewaarschuwd: je moet in de baan wel met een minder vergevingsgezinde driver rond zien te komen. Onze data laat zien dat MOI-drivers 1 km/u minder balsnelheid genereren, 300 omwentelingen per minuut meer backspin geven en een paar meter meer carry bieden. Dat lijkt misschien niet veel, maar het gaat hier om de drives van een heel consistente professional. Bij jou zijn de verschillen waarschijnlijk veel groter. In werkelijkheid heeft minder dan 10 procent van de golfes een low-spin model nodig. Maar als je besluit om het in deze hoek te zoeken, dan zijn de TaylorMade SIM en Callaway Mavrik Sub Zero onze favorieten.
Lees hier de volledige test van de low spin drivers.
Drawdrivers
Op het gebied van drawdrivers is er meer keus dan ooit, en als je het geluk hebt dat je swingsnelheid boven de 85 mph ligt (137 km/u) hoef je eigenlijk niet verder te kijken dan de drie grote merken. De Ping G410 SFT maakt meer geluid, de Sim Max van TaylorMade ziet er geweldig uit en presteert geweldig, terwijl de Mavrik Max niet alleen een drawdriver is, maar ook een extreem vergevingsgezind model. Dit jaar worden de slicers verwend.
Lees hier de volledige test van de drawdrivers.
MOI-drivers
Qua looks is de Mavrik een beetje saai, zonder zichtbare technologie. Maar de cijfers die hij in onze test liet zien, zijn niet minder dan opmerkelijk. De Mavrik lijkt de beste kaarten te hebben op het gebied van accuratesse, ook al is het MOI gezakt. Het is indrukwekkend hoe de balsnelheid, backspin en carry op peil blijven als het midden van het clubblad wordt gemist. De Sim Max van TaylorMade is net zo indrukwekkend en voor het eerst kan een Mizuno driver (de ST200) mee met de grote jongens. Qua vergevingsgezindheid zit je nog steeds heel goed met de Ping G410 (tot die later dit jaar vervangen gaat worden).
Lees hier de volledige test van de MOI drivers.
Lichtgewicht drivers
Lichtgewicht golfclubs zijn een trend. De meeste merken richten zich hiermee op bescheiden swingsnelheden en bouwen een draw-bias in waarmee spelers het clubblad bij impact makkelijker haaks krijgen. Maar Wilson heeft de lichtgewicht D7 (die geen enorme draw stimuleert), die het best werkt bij swingsnelheden boven de 85 mph ligt (137 km/u), of de extreem lichte en draw producerende Launch Pad, die goed werkt bij lagere swingsnelheden. Wij zouden ons lichtgewicht geld op de laatste zetten. Hij ziet er vertrouwenwekkend uit, kost je geen fortuin en heeft heel veel anti-slicetechnologie in huis.
Lees hier de volledige test van de lichtgewicht drivers.
Waar voor je geld
Als jij fitten niet zo belangrijk vindt (en er zijn nog steeds heel veel golfers die er zo over denken), dan krijg je bij de niet-aanpasbare Cleveland Launcher HB Turbo heel veel waar voor je geld. Volgens onze data produceerde de HB – zonder enige aanpassing of een shaft van een bekend merk (Miyazaki is onderdeel van Srixon/Cleveland ) – afstanden die slechts 5 meter onder die van de langste MOI driver lagen. Dat is serieus goed voor een prijs van 350 euro.