Ping G Le3 voor vrouwen

Meer vrouwen dan ooit spelen golf, wat voor Ping voldoende reden is om een nieuwe lijn lichtgewicht golfclubs voor lagere swingsnelheden te introduceren: de G Le3.

Ping G Le3 voor vrouwen

De derde generatie van Ping's vrouwenlijn heeft grijsblauwe en zilveren accenten, en bestaat uit een driver, fairwaywoods, hybrides, ijzers, putters en een bijpassende tas. Volgens Ping bieden de clubs veel afstand, volop vergevingsgezindheid, een aangenaam geluid en een uiterlijk dat vertrouwen inboezemt.

Door de hele set heen is gebruikgemaakt van lichtgewicht shafts en grips, om vrouwen met een lagere swingsnelheid te helpen aan meer lengte en een hogere balvlucht. Ook de hogere lofts (in vergelijking met clubs voor mannen) spelen hierbij een belangrijke rol.

De 460 cc grote driver heeft een titanium clubhoofd en een gesmeed clubblad, geoptimaliseerd voor speelsters met swingsnelheden van 80 mijl per uur of minder. Een gewicht achterin het clubhoofd (iets richting de hiel) zorgt voor een hoge balvlucht en een lichte draw-bias. De standaardloft van 11,5º kan anderhalve graad naar boven of beneden worden bijgesteld.

De woods hebben een dun clubblad van sterk staal, dat doorloopt in het clubhoofd. Dit zorgt voor extra balsnelheid en minder spin – een nuttige combinatie als je op zoek bent naar maximale lengte. Ze zijn beschikbaar van houten-3 tot en met houten-9 en ook bij deze clubs kan de loft worden aangepast.

Dankzij een nieuwe lengteverdeling van de vier hybrides (elke club is ¼ inch langer), is de overgang van de ijzers nog natuurlijker en krijg je consistentere gapping (afstandsverschillen tussen de clubs). Het flexibele clubblad staat garant voor een hoge balvlucht en consistente spin, ook bij minder goed balcontact.

De G Le3 is ontworpen als een comboset. Door accurate afstemming van de lofts en gapping kun je zelf kiezen waar je overstapt van de hybrides (4-7) naar de ijzers (6-9). Dankzij een dun clubblad en laag zwaartepunt combineren de ijzers balsnelheid met vergevingsgezindheid. Door veel gewicht aan de zijkanten te plaatsen, zijn ze tevens zeer stabiel bij minder goed balcontact.

Drie wedges (PW, UW en SW) maken de set compleet. De sandwedge heeft elementen van de iconische Eye2, zoals een kleinere hosel, bredere zool en een traditioneel design van het clubhoofd. Samen met de machinaal gefreesde groeven maakt dit het volgens Ping wat makkelijker om uit de bunker te komen.

Je kunt kiezen uit vier verschillende putters: de klassieke Anser blade, de Louise mid-mallet, de Fetch mallet en de zeer stabiele Ketch G MOI-putter. Ze hebben allemaal een witte insert van polymeer, met een zachte voorkant, stevige achterkant en ondiepe groeven – een mix die moet zorgen voor gevoel, vergevingsgezindheid en afstandscontrole.

Prijs: € 599 (driver), € 360 (woods), € 299 (hybrides), € 200 (ijzers), € 340 (Anser, Louise, Fetch putter), € 465 (Ketch G putter)