Ping i530-ijzers: de looks van een blade maar dan met extra lengte

Extra lengte is altijd leuk, maar het moet niet ten koste gaan van de accuratesse – zeker niet met de ijzers, waarmee je vlaggen wilt aanvallen. De Ping i530 biedt beide, en ziet er ook nog eens prachtig uit.

Ping i530-ijzers: de looks van een blade maar dan met extra lengte

Afstandsijzers blijven onverminderd populair. Dat is vooral in de categorie players-ijzers een uitdaging, want betere spelers stellen ook hoge eisen aan de looks en accuratesse van een ijzer. Met de i530 meent Ping de puzzel te hebben opgelost.

'De i530 ziet er geweldig uit en levert dankzij innovatieve clubbladtechnologie zowel meer lengte als controle', aldus John K. Sholheim, CEO van het familiebedrijf. 'We noemen het een “playable distance iron” en dit zal golfers aanspreken die verder willen slaan, maar ook vertrouwen op de precisie van een players-ijzer. In de praktijk betekent dat langere slagen met je ijzers, met de consistentie en controle om de bal bij de hole te stoppen.'

De extra lengte hebben de designers gevonden door de overgang van het clubblad naar de zool dieper en dunner te maken. Hierdoor is het clubblad flexibeler geworden en zit het zwaartepunt lager, achter de plek van impact – beide zorgen voor meer balsnelheid en een hoge balvlucht.

Het dunne, hardstalen clubblad is gesmeed en vervolgens in het holle clubhoofd gelast. Hierachter is een polymeer geplaatst die het gevoel en geluid verbetert, en ervoor zorgt dat het clubblad maximaal kan buigen.

Fans van blades zullen enthousiast zijn over de dunne toplijn, smalle zool en de bescheiden diepte van het clubblad. Deze strakke, premium look is bereikt dankzij een nieuwe techniek om de achterste wand van het holle design zo dun mogelijk te maken.

Dit bespaart ook gewicht, dat vervolgens elders kan worden verplaatst om de vergevingsgezindheid te bevorderen en de verspreiding te minimaliseren. Ping belooft dus niet alleen extra afstand maar ook meer accuratesse. Zeer precies gefreesde groeven en een finish de water afstoot (hydropearl chrome 2.0) staan garant voor een consistente vertrekhoek en spin – in alle omstandigheden.

Tijdens de fittingsessie kun je kiezen voor standaard lofts, sterkere lofts (power spec) of juist zwakkere lofts (retro spec) om de balvlucht te optimaliseren.

Prijs (per ijzer): € 235 (staal), € 245 (graphite)