KBS Tour Lite: afstand en controle

In de jacht op maximale afstand en controle komt KBS met zijn lichtste stalen shaft ooit: de KBS Tour Lite.

KBS Tour Lite: afstand en controle

De KBS Tour Lite is een 20 procent lichtere versie van de populaire Tour-shaft van de producent en weegt ook een vijfde minder dan elke standaardshaft in deze categorie.

Het doel van dit lichtgewicht pakket is helpen bij het verhogen van de swing- en balsnelheid, alsmede het verbeteren van controle en verspreiding. KBS zegt dat de shaft 9 procent meer afstand genereert dan de concurrentie, en richt zich met de shaft op golfers van elk niveau, van junioren tot topgolfers.

Naast meer lengte genereren moet de Tour Lite ook zorgen voor minder verspreiding (afwijking), een hogere balvlucht, en meer controle door extra spin.

'We zijn al jaren bezig om een lichtgewicht versie te maken van onze meest populaire shaft, de KBS Tour', zegt directeur en oprichter Kim Braly. 'Door de constructie en het flexpatroon ligt het zwaartepunt hoger, wat spelers afstand en controle biedt in een lichtgewicht frame.'

De chromen KBS Tour Lite is verkrijgbaar in drie gewicht- en flexopties: 95 gram Regular, 100 gram Stiff en 105 gram X-Stiff, voor ijzer-2 t/m pitchingwedge, met een parallel (.370 diameter) of tapered tip (.355).