TaylorMade Kalea: voor vrouwen

TaylorMade ontwikkelde een lijn golfclubs speciaal voor vrouwen. De lichtgewicht Kalea-clubs helpen de bal sneller de lucht in en bieden maximale snelheid en vergevingsgezindheid.

TaylorMade Kalea: voor vrouwen

In de Kalea-lijn worden van TaylorMade bekende technologieën gebruikt, maar dan afgestemd op de wensen van vrouwen. Die hebben in de meeste gevallen een lagere swingsnelheid dan mannen, waardoor je minder spin creëert en de bal minder hoog vliegt. De nieuwe lijn helpt hierbij. En daarnaast zijn kleuren en texturen gebruikt die de clubs een elegante uitstraling moeten geven. Het oog wil ook wat.

De driver heeft een lichtgewicht constructie met een kroon en zool van koolstoffiber, wat de swingsnelheid moet verhogen. Achter in het clubhoofd zit een gewicht van 22 gram, dat helpt om de spin en vertrekhoek te optimaliseren. Samen moet dit resulteren in meer afstand bij bescheiden swingsnelheden.

Fairwaywoods zijn essentieel in een set voor dames. De Kalea-modellen hebben een clubblad dat 37 procent groter is dan bij hun voorgangers, en genereren een hoge balvlucht. Om de vergevingsgezindheid te optimaliseren heeft elke loft hetzelfde formaat, terwijl de V Steel-zool zorgt voor goed contact met de grond – vanuit elke ligging. Ook de hybrides hebben deze zool, die tevens helpt om de bal snel de lucht in te krijgen.

De ijzers hebben – net als bij de heren – een Cap Back Design: ze zijn hol en hebben een achterkant van polymeer die het ontwerp stabiliseert terwijl het clubblad juist heel flexibel is (voor meer balsnelheid en vergevingsgezindheid). Ook dempt de polymeer vibraties en zorgt het voor een zacht en solide gevoel.

Het design van het clubhoofd is anders dan bij de heren: een super game improver, maar dan met een strakker, eleganter profiel.

De moderne malletputter biedt stabiliteit en vergevingsgezindheid, terwijl het clubhoofd 15 procent kleiner is dan de Spider Tour. De groeven in het clubblad zorgen dat de bal na impact sneller gaat rollen, wat de consistentie ten goede komt. De lange streep op de kroon helpt bij het oplijnen. De graphite shaft van 70 gram maakt de putter lichter zonder dat je inlevert op stabiliteit.


Een lichtgewicht trolleytas met een vak voor elke club maakt de set compleet.

De Kalea-clubs zijn beschikbaar met verschillende shafts en grips, en ook de loft en lie zijn aan te pasen, zodat ze precies zijn af te stemmen op jouw swingeigenschappen. De clubs liggen vanaf begin september in de winkel.

Prijs: € 479 (driver), € 279 (woods), € 229 (rescue), € 150 (ijzer), € 289 (putter)