Cobra LTDx-ijzers

Deze game-improvers van Cobra slaan makkelijk en ver, wat voor beginners en hoge handicappers een perfecte match is.

Cobra LTDx-ijzers

De hoge balsnelheid van de LTDx-ijzers is volgens Cobra Golf te danken aan een flexibel clubblad en dito chassis. Het grote clubblad heeft een L-vorm die doorloopt in de zool, waardoor het dunne, flexibele oppervlak bijna een kwart groter is dan bij zijn voorganger, de Radspeed. Dit zorgt voor zowel hogere als meer constante balsnelheden – ook als je de sweetspot mist.

De designers hebben zelfs het hele clubhoofd flexibeler gemaakt, door een 'zwevende' stalen balk te omringen met een zachte, lichtgewicht polymeer. Door de balk ligt het zwaartepunt van de ijzers laag en precies achter de impactzone, wat resulteert in veel balsnelheid en een hoge vertrekhoek. Ook dempt deze constructie vibraties en geeft hij een zacht gevoel.

Door de combinatie van deze technologieën is het clubblad van de LTDx-ijzers volgens de ontwerpers 5 procent flexibeler dan dat van de Radspeed-ijzers. Met de nieuwe schroef in de teen kan het swinggewicht in de fabriek worden aangepast, om maatwerk te bieden voor verschillende type golfers.

De LTDx-ijzers liggen vanaf 11 februari in de winkel en zijn beschikbaar in standaardlengte en One Length-optie, waarbij alle ijzers de lengte van een ijzer-7 hebben. Er is ook een vrouwenmodel.

Prijs (5-PW/SW): € 999 (staal), € 1099 (graphite)