Twee putterlijnen Cobra

Met een lijn putters uit de 3D-printer en een serie 'Vintage' modellen meldt Cobra Golf zich vol bravoure op de puttermarkt.

Twee putterlijnen Cobra

Eind vorig jaar verraste Cobra golffans met de King Supersport-35, een putter die met behulp van een 3D-printer was gemaakt. Daar komen nu drie nieuwe modellen bij, zodat er nu een kwartet geprinte putters beschikbaar is. Daarnaast introduceert Cobra ook een volledige lijn Vintage putters: niet uit de printer, maar wel met hetzelfde clubblad en aanpasbare gewichten.

Cobra maakt zijn 3D geprinte putters in samenwerking met HP. Het eerste design kwam uit de metaalprinter, maar nu zijn ze overgestapt naar een nylonprinter. Dit materiaal heeft ongeveer de helft van de massa van aluminium, waardoor het gewicht functioneler kan worden verdeeld en de putters stabieler worden (hoog MOI).

Het middenstuk bestaat uit een licht naar heel sterk rooster (dat niet op een conventionele manier kan worden gemaakt) dat vibraties dempt en zorgt voor een beter geluid. Daarnaast ondersteunt het rooster het stalen chassis en de gesmede kroon. Tot slot zijn er zware gewichten van wolfraam aan de uiteinden van de putters geplaatst, waardoor het clubblad minder snel open of dicht draait als de bal naast de sweetspot wordt geraakt.

Voor het clubblad ging Cobra een samenwerkingsveband aan met SIK Golf. Door de Descending Loft Technologie (DLT) heeft het van boven naar beneden vier verschillende lofts (4º, 3º, 2º en 1º), die ervoor moeten zorgen dat de bal altijd de juiste 'vertrekcondities' heeft – of je nu een steile stroke hebt waarbij het clubblad meer van boven komt of juist een vlakke die voor een opgaande invalshoek zorgt.

Er komen drie geprinte modellen op de markt. De King GrandSport-35 is een oversized blade een een klassiek plumbers neck hosel en 35º toe-hang. De zool bestaat uit drie vlakken om de speelbaarheid te bevorderen. De King SuperNova is een oversized mallet met 'tanden' om het gewicht opzij en naar achteren te duwen en zo de stabiliteit te optimaliseren (MOI 5700). Hij is groter dan de andere 'fang'-putters op de markt. De King Agera oversized mallet is de meest stabiele van het stel, met een MOI van 7600.

De tweede lijn putters luistert naar de naam King Vintage Series. Naast een SIK-clubblad met verschillende lofts zijn ze ook uitgerust met aanpasbare gewichten. De zes modellen zijn onverdeeld in vier designs: blade (Sport-45 en Sport-60), mallet (Torino), fang (Nova en Nova-40) en oversized mallet (Stingray en Stingray-40).

De Vintage Series heeft een zwart stalen chassis met simpele witte oplijnstrepen. Met verschillende vormen, hosels en aanpasbare zoolgewichten zijn er verschillende opties voor elke puttingstroke. De zoolgewichten van 10, 15, 20 en 25 gram, waarmee het swinggewicht kan worden aangepast, worden los verkocht.

Net als alle King-producten zijn de putters uitgerust met een Arccos-sensor in de Lamkin Sinkfit grip, die in samenwerking met de Arccos Caddie-app data over je slagen bij kan houden.

Prijs: € 349 (King 3D printed Series), € 249 (King Vintage Series)

www.cobragolf.com