Cobra FMax Superlite: hulp bij lage swingsnelheden

Cobra komt met een lijn lichtgewicht metalwoods en ijzers die golfers met lage swingsnelheden helpen aan een hogere, rechtere en verdere balvlucht.

Cobra FMax Superlite: hulp bij lage swingsnelheden

We kennen Cobra als producent die er alles aan doet om het spelletje makkelijker te maken en de FMax Superlite clubs passen perfect in deze traditie. Dit keer wordt golfers met een bescheiden swingsnelheid de helpende hand geboden.

Het idee is simpel: lichtere golfclubs kun je sneller swingen, wat resulteert in hoger en verder vliegende ballen. En als bonus helpen de clubs ook nog tegen een slice.

De FMax Superlite driver weegt nog geen driehonderd gram. Dit heeft Cobra bereikt door te besparen op het gewicht van het clubhoofd, de shaft en de grip, naar eigen zeggen zonder dat de stabiliteit wordt aangetast. De grip is wat dikker en gemaakt van zacht rubber, wat naast het gevoel ook de controle moet verbeteren.

Naast het lage swinggewicht helpt ook het dunne, gesmede clubblad van titanium om de balsnelheid te maximaliseren. Amateurs raken de bal vaak hoog in de teen of laag in de hiel, en door het clubblad hier dunner te maken, houdt Cobra de balsnelheid op peil.

Net als bij de andere FMax Superlite clubs zit er door een zoolgewicht extra gewicht in de hiel, wat helpt om het clubblad bij impact te releasen. Samen met de offset hosel moet dit een slice voorkomen. Subtiele lijnen op de kroon maken het oplijnen van de club makkelijker.

De FMax Superlite fairwaywoods, hybrides en ijzers maken gebruik van dezelfde technologieën: lichtgewicht voor meer clubhoofdsnelheid, een dun clubblad voor veel balsnelheid, een laag zwaartepunt voor een hoge balvlucht en een zoolgewicht/offset hosel voor een rechte balvlucht.

De loft van de hybrides loopt door tot 31º (mannen) en 32,5º (vrouwen), waardoor ze goed te combineren zijn met de ijzers.

De FMax Superlite ijzers hebben een laag profiel en een diepe cavity in de zool, waardoor de bal snel de lucht in gaat. Bij de lange ijzers is de hosel korter dan bij de scorende ijzers en de wedges. Dit hielp de ontwerpers om het zwaartepunt bij elke club zeer precies te plaatsen, en zo de balvlucht en vergevingsgezindheid te optimaliseren.

Ook hier helpen de gewichtsverdeling en een offset hosel om het clubblad bij impact haaks op het doel te krijgen, wat moet resulteren in een draw, of ieder geval rechtere balvlucht.

De driver, woods, hybrides en ijzers zijn allemaal verkrijgbaar in een mannen- of vrouwenversie. De laatste heeft iets meer loft om de bal nog makkelijker de lucht in te krijgen.

Prijs: € 329,- (driver), € 219,- (wood), € 189,- (hybride), € 649,- (7 ijzers staal), € 749,- (7 ijzers graphite), € 849,- (8 clubs combo)

www.cobragolf.com