Moet ik mijn gameplan aanpassen in slecht weer?

In moeilijke omstandigheden is het vermijden van grote fouten vaak de beste tactiek. Als het regent, waait en de grond nat is, maakt iedereen bogeys, maar het is de kunst om de doubles en zeker triples van de kaart te houden.

Moet ik mijn gameplan aanpassen in slecht weer?

Het klinkt misschien wat lafjes, maar zo spelen de grote jongens het spel ook. Zij nemen geen onnodige risico's als er nauwelijks winst te behalen valt. Dat is geen gebrek aan lef, maar gezond verstand.

Stel dat je na een drive op een par-4 nog tweehonderd meter naar de vlag over hebt. Waarom zou je proberen een houten-3 te slaan als je de green toch niet haalt, en je hoogstens de bunkers voor de green in het spel brengt? Vergeet de par en sla veilig een ijzer-6, waarna je nog vijftig meter naar de vlag overhoudt.

Wie weet maak je met een up and down nog wel de par, en erger dan een bogey zal het sowieso niet worden.

Moeilijke omstandigheden kunnen vragen om een andere strategie.

Weten welke slagen je beheerst en welke niet, is onderdeel van het spel. En met slecht weer wordt het nóg belangrijker om binnen je mogelijkheden te spelen.

Laat je dus niet opjutten door je flightgenoten en kies de slag en de tactiek waar je vertrouwen in hebt. Dat levert gegarandeerd minder frustratie en betere scores op.

Tips
  • RONALD SPEIJER, Adobe Stock