De extreme pieken en dalen van Matteo Manassero

Golf is een ongrijpbaar spel dat hoge pieken en diepe dalen kent, maar zelden waren ze zo hoog en zo diep als bij Matteo Manassero. Dat zie je het best als je zijn carrière in cijfers vangt. We zetten de belangrijkste op een rij. 

De pieken en dalen van Matteo Manassero

Het is een bizarre reis geweest', vatte hij het zelf terecht samen, toen hij vorige maand na elf jaar 'droog staan' weer een toernooi op de DP World Tour won.

17 jaar en 188 dagen oud is de Italiaan als hij in 2010 de Castelló Masters wint. Hij is hiermee nog steeds de jongste winnaar op de DP World Tour ooit.

2,5 jaar later staat de teller al op vier overwinningen, als hij in het BMW PGA Championship van 2013 in een play-off Simon Khan en Marc Warren van zich afschudt.

1 uit 19 is de score in 2019: in 19 starts haalde hij slechts één keer het weekend. Na een korte golfpauze begint hij weer van voor af aan op de Alps Tour.

2 overwinningen op de Challenge Tour in 2023 zijn genoeg om zijn tourkaart voor de DP World Tour te heroveren.

61 slagen heeft hij nodig voor de derde ronde van het Jonsson Workwear Open in 2024, de laagste score uit zijn carrière.

2 uur en 27 minuten duurt het 'weather delay' in de slotronde. Nog twee holes scheiden Manassero van een succesvolle comeback. Nog niet aan denken...

4 birdies op zijn laatste vier holes weet hij onder druk uit de hoge hoed te toveren. Het is voldoende om de concurrentie op afstand te houden.

3.942 dagen na zijn laatste overwinning mag Matteo eindelijk de bokaal weer omhooghouden – dat is bijna elf jaar geduld hebben. Het is zijn vijfde titel op de DP World Tour.

30 jaar is de Italiaan pas, maar hij heeft de ervaring van een veteraan. Dat zou zomaar eens de perfecte combinatie voor nog meer overwinningen kunnen zijn.

World
  • GolfFile