Rechter haalt streep door claim Patrick Reed

Toen Patrick Reed afgelopen zomer diverse media voor de rechter sleepte vanwege het in diskrediet brengen van de voormalig Captain America, werd daar al besmuikt om gelachen. Vielen de hem onwelgevallige commentaren aan zijn adres immers niet gewoon onder de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid?

patrick reed

Nee, vond het team van de Amerikaan, dat in zijn zaak tegen onder meer Golf Channel, Brandel Chamblee en Golfweek niet minder dan 750 miljoen dollar aan schadevergoeding eiste. Hoewel de rechter meende dat Reed soms stevig werd aangepakt, zag deze geen enkele wettelijke grond om de zaak aan te houden.

'De aangeklaagde partijen beoefenden hun constitutionele recht op vrije meningsuiting. Mr. Reed voldoet niet aan het vereiste pleidooi voor daadwerkelijke boosaardigheid om de pers aansprakelijk te stellen voor laster. Hoewel Reed misschien gefrustreerd is door de negatieve berichtgeving in de media die hij krijgt, slaagt Reed er onder de Florida-wet en het Eerste Amendement niet in om vervolgbare smaadclaims in te dienen en zijn zaken moeten daarom worden afgewezen', aldus de officiële verklaring.

Geen extra inkomsten dus voor de Masterskampioen, wel een extra rekening. Omdat de zaak werd afgewezen, zal hij de proceskosten van de door hem aangeklaagde partijen moeten betalen. Tenzij hij in hoger beroep alsnog in het gelijk wordt gesteld, want dat dat hoger beroep er komt, daarover liet zijn advocaat geen twijfel bestaan. 'De oneerlijke fake news golf media zitten in de zak van de PGA Tour en moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun pogingen mijn cliënt kapot te maken. Dit is nog lang niet over!'

Tour
  • Golffile