Reed zou het zo weer doen

Natuurlijk ging het bij Reed's persconferentie in Saudi-Arabië vooral over het incident van afgelopen zaterdag. 'Ik maak me geen zorgen over mijn plek in het Ryder Cup team'.

patrick reed

Je kon er op wachten dat het onderwerp ter sprake zou komen bij Reed's bezoek aan het mediacentrum. Ja, er waren ook vragen over zijn zege op Torrey Pines, de Europese Tour en het aanstaande toernooi in Saudi-Arabië, maar iedereen zat toch vooral te wachten op zijn toelichting op de controverse die sinds afgelopen zaterdag rond zijn persoon heerst. Wat vond hij van die ophef? Wat vond hij van de situatie?

Wie hoopte op een knieval of uitgebreide terugblik, kwam bedrogen uit. Reed vond enkele dagen na de volgens velen niet terecht gekregen drop nog altijd dat hij niets fout had gedaan en zou het desgevraagd een volgende keer precies zo doen.

'Ik deed precies wat ik volgens de Regels moest doen en dat werd ook nog eens bevestigd door de rules official die ik er bij haalde. Ook het opnemen van de bal. Dat is hoe het gaat. Je meldt het aan je spelpartners, je markt je bal, je controleert of je ingebed ligt en op dat moment moet je bepalen waar je moet droppen. Daar riep ik de referee ook voor, ik wilde voorkomen dat ik op de verkeerde plek zou droppen.'

Op de vraag of Reed toch niet op zijn minst last had van alle ophef antwoordde hij: 'Nee, totaal niet. Ik deed wat ik moest doen en dat deed ik goed. Ik weet dat bijvoorbeeld Schauffele er wat van vond maar daar hebben we over gesproken. Wat we bespraken hou ik tussen ons, maar wat mij betreft gaan we vanaf hier gewoon verder en ik kan ook niet geloven dat dit invloed heeft op mijn eventuele aanwezigheid in de teams van de President's of Ryder Cup.'

'Het belangrijkste wat je als speler moet doen is zo goed mogelijk golfen maar je moet daarnaast ook in staat zijn alles buiten te sluiten wat onrust kan geven. Ik focus me op de taak die voor me ligt en hou me niet bezig met wat andere vinden of zeggen'.

Tour
  • Pro Shots