Arccos Link Pro: shot tracking zonder mobiele telefoon

Met de nieuwe Link Pro van Arccos hoef je geen telefoon meer bij je te hebben om je al slagen bij te houden. Stop gewoon dit apparaatje ter grootte van een autosleutel in je broekzak.

Arccos Link Pro: Shot-tracking zonder mobiel

Als je beter wilt gaan scoren, helpt het als je weet waar de sterke en zwakke punten in je spel zitten. De sensoren van Arccos Golf verzamelen tijdens de ronde data over al je slagen en vertellen je waar je aan moet werken. Zelfs de PGA Tour en de andere Amerikaanse circuits staan het gebruik van het systeem toe.

Bijna alle grote merken, zoals Ping, TaylorMade, Callaway, Cobra Puma, Cleveland en Srixon, werken intussen samen met Arccos en voorzien hun clubs van grips met ingebouwde sensoren. Dit leverde tot nu toe een database van rond de 850 miljoen slagen en 1,5 biljoen datapunten op, verzameld tijdens 18 miljoen ronden die Arccos-gebruikers speelden. Dat is een hoop informatie om van te leren.

Golfers Magazine testte Arccos shot tracking eerder.

De Link Pro is de nieuwste schakel in het shot tracking-systeem van Arccos. Je stopt het nog geen 25 gram wegende apparaatje met de afmetingen van een autosleutel in je voorste broekzak. Het houdt contact met de sensoren in de grip van je clubs en verzamelt data over je spel.

De nieuwe generatie is uitgerust met verbeterde gps om sneller de satellieten te vinden en accuraterer bij te houden waar je je bevindt. Meerdere microfoons 'horen' waneer je slaat, dus een proefswing wordt niet opgepikt, wat de data 'schoon' houdt.

Met een grote knop aan de zijkant markeer je de locatie van de vlag zonder dat je het apparaatje uit je broekzak hoeft te halen. Dit maakt de data over je putts nog accurater.

Een draadloze oplaadbox voorziet de Link Pro tot twaalf ronden van stroom. Het systeem kost € 240, werkt met zowel losse sensoren als Smart Grips en is compatible met iPhone en Android devices.