Vijf manieren om optimaal de winter door te komen

Echt winteren wil het nog niet, maar toch is het voor veel golfers geen golfweer meer. Jammer, want juist nu leg je de basis voor een goed golfjaar. Vijf manieren om de winter optimaal te benutten.

range

Korte rondjes

Steeds meer golfers spelen liever negen dan achttien holes. Zeker in een volle agenda scheelt dat enorm. In de winter heeft het bovendien als prettig bijkomstigheid dat je minder lang in de kou staat. Met negen holes, of zelfs een rondje op de par-3 baan, blijf je het gevoel wel houden en roest je swing niet vast.

Regels, regels, regels

Waar moet je ook alweer droppen als je bal bij de rode paaltjes verdween en wat moet je doen als je je bal per ongeluk beweegt tijdens het zoeken? Golf telt behoorlijk wat regels en hoewel je bij 'zomaar' een rondje prima zonder al te streng te zijn door de baan kan gaan, moet je de regels natuurlijk wel kennen en kunnen toepassen voor als je met een scorekaart op zak speelt. Doe nog eens een oefenexamen of scroll eens een uurtje door de regelapp. Wie de regels kent is altijd in het voordeel.

Waar mag je ook alweer droppen?

Oefen een uurtje

Toegegeven, dit valt vaak niet mee. Zeker in januari is het vaak ronduit onaangenaam op de driving range: de wind staat altijd tegen, je handen worden koud en het kan er ronduit eenzaam zijn. Toch, juist uit die uren die je alleen op de range staat kan je je winst halen. Immers: iedereen die thuis zit werkt niet aan zijn spel. Jij wel. En vind je het echt niet leuk om alleen te gaan, maak dan eens afspraak om een keer in de week met je buurman, vriendin of golfmaat naar het oefenterrein te gaan. Een uurtje elkaar uitdagen levert je helemaal bonuspunten op op weg naar het nieuwe seizoen!

Boek een les

Oefenen is één ding, gericht ergens aan werken weer iets heel anders. Dat kan je natuurlijk zelf bedenken, maar het loont absoluut de moeite om dit te doen in overleg met je pro. Onvolkomenheden in je swing die er het voorbije jaar ingeslopen zijn kan je samen met hem of haar aanpakken, je kan heel gericht een onderdeel van je spel tot speerpunt maken of je kan een compleet winterprogramma volgen.

Stel een doel

Of het nu gaat om die sessie op de driving range of om het grote geheel: je kan er pas een succes van maken als je weet waar je heen wilt. Stel dus een concreet doel: in aantallen bezoeken, voor de geplande hoeveelheid rondjes, het aantal punten dat je in handicap wil zakken. Maak je doelen voor 2024 zo concreet mogelijk en ga aan de slag.

Tips
  • Adobe Stock