Van Meijel en Van Driel op dreef

De een speelt in Australië en de ander in Zuid-Afrika, maar zowel Lars van Meijel als Darius van Driel staan er na 36 holes goed voor.

Van Meijel en Van Driel op dreef

Van Driel begint het weekend van het South African Open na ronden in 69 en 70 slagen op de gedeeld 13de plaats. Op -5 heeft hij slechts één slag achterstand op de top tien en vier op leider Jesper Svenson (-9). Opvallende naam onder de achtervolgers is die van Matteo Manassero, die vooralsnog slechts één slag hoeft toe te geven.

De solide prestatie van 34-jarige golfer uit Leidschendam komt niet uit de lucht vallen. Met een derde plaats op Qualifying School – waarmee hij overtuigend zijn kaart heroverde – en een top 10 notering in het Joburg Open vorige week bewijst van Driel dat hij geen 'slow starter' meer is. Vooralsnog is het begin van het seizoen '23/'24 prima.

Verrassender is de 7de plaats waar Lars van Meijel zijn naam halverwege het Australian Open terugvindt. De 29-jarige Eindhovenaar speelt ook komend seizoen op de Challenge Tour, maar maakt vooralsnog maximaal gebruik van het bescheiden aantal starts dat hij heeft op het hoogste niveau.

En het is niet zo dat hij dit doet in een 'pretveld'. Lee Min Woo, na zijn overwinning van vorige week gestegen naar de 38ste plaats op de wereldranglijst, leidt het veld en heeft op -12 een gaatje van drie slagen op de naaste achtervolgers.

Onder hen Joaquin Niemann (-8), Alex 'de broer van' Fitzpatrick (-7), Alexander Levy (-6) en dus Lars van Meijel (-7). De Nederlander begon het toernooi met een 70 en deed vandaag goede zaken door een 66 binnen te brengen.

Tour
  • Golfsupport