Luiten handhaaft zich hoog op leaderboard maar kan tweede ronde niet afmaken

Een late storm zorgde ervoor dat de tweede ronde in India niet afgemaakt kon worden. Joost Luiten moest daardoor de koppositie voorlopig uit handen geven maar met nog drie holes te spelen staat hij er nog altijd uitstekend voor in het Hero Indian Open.

joost luiten

Er werd geen onweer verwacht in het snikhete India maar toen er nog een hole of vijf gespeeld moest worden, en de lucht al een uurtje steeds donkerder werd, ging alsnog de toeter ten teken dat het te gevaarlijk werd om door te spelen. En omdat er nog maar bitter weinig daglicht over was, was al snel duidelijk dat de tweede ronde daardoor pas op zaterdagochtend afgemaakt kon worden.

Nederlanders door naar weekend

Voor Joost Luiten en Johannes Veerman betekende dat dat ze officieel pas zaterdag weten of ze de cut gaan halen in het Hero India Open, maar daar zal bij niemand ook maar enige twijfel over bestaan: ze moeten wel héél slecht wakker worden willen ze hun toppositie nog inleveren in de laatste holes die ze voor de boeg hebben.

Johannes Veerman opende donderdag met een 70 om aan de goede kant van de cutline te staan, maar werkte zich op de tweede dag flink omhoog op het leaderboard. Op het moment dat ze van de baan werden gehaald stond hij gedeeld zevende met nog één hole te spelen op een totaal van -8, -6 voor de dag.

De als koploper aan de tweede dag begonnen Luiten stond op het moment dat hij de baan in ging maar liefst zeven slagen achter op de Japanner Keita Nakajima die net als donderdag een 65 maakte en daardoor met -14 de leiding in handen nam.

Luiten opende met drie opeenvolgende parren voor hij op de par-4 4e zijn eerste birdie van de dag maakte. Een hole later, op de par-3 5e, leverde hij die slag direct weer in, plus zelfs nog eentje extra na een dubbele bogey. Door een birdie op hole 8 bleef hij in de top-10 maar een move kon hij nog niet maken.

Dat lukte pas op hole 12 (birdie) en vooral hole 15 waar hij een fraaie eagle maakte. Na een uitstekende drive en dito approach rolde zijn bal tot op een kleine vier meter en die kans liet Luiten zich niet ontnemen. Het was het laatste wapenfeit voor de 37-jarige Nederlander die niet lang daarna verplicht de baan moest verlaten.

Johannes Veerman met zijn Nederlandse caddie Martijn van Oosterhout.

19 slagen beter

Daan Huizing en Darius van Driel zaten al lang en breed binnen toen dat moment kwam en beiden weten dat ze er in het weekend ook bij zullen zijn. Huizing leverde na een ronde in 71slagen weliswaar iets in (T16) maar staat met -6 nog altijd hoog op het leaderboard. Dat geldt niet voor Darius van Driel al weet ook hij dat hij nog twee dagen heeft zich omhoog te werken. Met nog 36 holes te spelen staat hij vooralsnog gedeeld 40ste met een score van -3 achter zijn naam.

Dát er goed gescoord kan worden op de extreem lastige baan - én dat de ene dag de andere niet is - bewees Espen Kofstad. De Noor leek na een 81 op de eerste dag klaar om richting vliegveld te vertrekken maar herstelde zich wonderwel op de tweede dag en tekende voor een rondje dat maar liefst negentien slagen beter was dan zijn eerste omgang. De 62 was goed voor een nieuw baanrecord maar of het ook genoeg is om het weekend te halen weet hij als nummer 59 pas zaterdag.

Tour
  • Golffile