Hij is fijn: golf en wijn!

De betoverende regio Empordà aan de Costa Brava, in het noordoosten van Spanje, beroemd om zijn adembenemende landschappen, rijk cultureel erfgoed en pittoreske wijngaarden, presenteert nieuwe ervaringen voor golf- en wijnliefhebbers in 2024.

emporda

Golfers die dit schilderachtige deel van de Catalaanse kust bezoeken, bestrijken 200 km van noord naar zuid en kunnen de wereldberoemde ‘D.O. Empordà-wijnregio’ en zijn uitzonderlijke inheemse rode, witte en rosé-druivensoorten, waaronder Garnatxa, Carinyena en Macabeu, na een rondje op een van de veelgeprezen golfbanen van de provincie.

Met een verscheidenheid aan nieuwe wijntoeristische activiteiten die worden aangeboden, waaronder picknicks in de wijngaarden, enogastronomische ervaringen, zintuiglijke wijnproeverijen en exclusieve rondleidingen door wijnmakerijen, moeten bezoekers van de regio Alt Empordà overwegen:

Peralada Resort: Dit paradijs voor golfers beschikt over een 18-holes kampioenschapsbaan op het beroemde wijnproducerende landgoed Peralada. Golfliefhebbers kunnen hun ervaring aanvullen met rondleidingen en proeverijen in de Peralada Winery - de eerste in Europa met een LEED Gold-certificaat, de hoogste duurzaamheidscertificering ter wereld - en vinotherapiebehandelingen in de Hotel Peralada Wine Spa.

Empordàlia: Dit coöperatieve wijndomein staat bekend om zijn uitstekende wijnen en hoogwaardige extra vergine olijfolie. Bezoekers kunnen ter plaatse genieten van een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder paardrijden door de wijngaarden, wijnarrangementen met kaas en chocolade, maar ook rondleidingen en proeverijen van de D.O. Empordà-wijnen die de kwaliteiten en kenmerken van het unieke terroir weerspiegelen.

Terwijl golfers die een balletje slaan in de Baix Empordà het volgende niet mogen missen:

Empordà Golf Resort: Gelegen in het hart van de Costa Brava, behoort dit 18-holes resort tot de beste golflocaties van Spanje en ligt op slechts 10 minuten van Mas Oller, waar golfers het wijnbereidingsproces kunnen verkennen, het adembenemende uitzicht op de Medas-eilanden en de middeleeuwse muren van Pals.

Wijnmakerij Mas Geli: Gelegen in de buurt van Golf de Pals, biedt deze door een familie gerunde wijnmakerij in 'Els Masos de Pals' een intieme setting voor rondleidingen, yoga bij zonsondergang, fietsroutes en proeverijen van zorgvuldig vervaardigde biologische wijnen, vergezeld van een proeverij van 'Arroz de Pals'. Pals', een traditioneel gerecht dat diep geworteld is in de gastronomische geschiedenis van de regio.

Clos d'Agon: Gelegen in Calonge, op slechts een korte afstand van drie prachtige golfbanen – Golf d'Aro - Mas Nou, Costa Brava Golf Club en Spanje's nummer 1 golfresort Camiral Golf & Wellness – combineert dit wijnhuis gastronomische gastronomie en natuur met picknicks tussen de wijngaarden of diners met een privékok, omringd door uitzicht op zee en het serene platteland.

De DO Empordà-wijnroute

Met meer dan 30 wijnhuizen, de D.O. De Empordà-wijnroute biedt een uitgebreide wijntoeristische ervaring. Van vinotherapiebehandelingen tot historische wijntochten, de pittoreske route biedt een verscheidenheid aan ervaringsactiviteiten, waaronder kajakken met wijnproeven, fietstochten door wijngaarden en yoga tussen de wijnstokken.

Voor golfers die een van de meest interessante wijn- en gastronomielocaties van de Middellandse Zee willen ontdekken, is de betoverende regio Empordà aan de Costa Brava de ultieme bestemming voor de perfecte mix van wijn, eten en golf.