Huizing nog steeds op koers

Met een 40ste plaats in de Challenge Costa Brava haalde Daan Huizing voor zichzelf weinig druk van de ketel, maar met nog één wedstrijd te spelen, staat hij op de jaarranglijst nog steeds aan de goede kant van de streep

Huizing nog steeds op koers

Na 21 wedstrijden in de Challenge Tour-seizoen 2021 – met alleen de Grand Final nog op het programma (4-7 november) – ziet Daan Huizing zijn naam terug op de 17de plaats van de Order of Merit. De top 20 verdient een kaart voor de Europese Tour.

Dat ziet er dus nog steeds goed uit, maar omdat er in het slottoernooi gespeeld wordt voor een prijzenpot van € 450.000 in plaats van de normale € 200.000, kun je snel veel plaatsen winnen... of verliezen. Het gat tussen Huizing en de ondankbare 21ste plaats is slechts € 3.497,60. Aan Huizing de taak om ervoor te zorgen dat dit genoeg door het seizoen over twee weken af te sluiten met een goed resultaat.

Maar terug naar deze week. Huizing startte in zijn slotronde wederom op hole-10 en kroop met acht parren en een birdie een paar plaatsen omhoog. In tegenstelling tot gisteren ging het nu na de turn echter bergafwaarts. In plaats van zes birdies moest hij nu drie bogeys toestaan, al werd de pijn nog iets verzacht door een bogey op hole acht. Met een 71 (+1) leverde hij wederom een handvol plaatsen in, zodat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een 40ste plaats (-3).

Het goede nieuws was dus dat hij zich handhaafde op de 17de plaats van de Road to Mallorca, maar de 30-jarige Zwollenaar had deze week graag een beetje spanning van de ketel gehaald met een goed resultaat. Nu moet hij begin november zijn promotie naar het hoogste niveau veiligstellen.

Robbie van West besloot het toernooi met een 70 (-1) en steeg hiermee naar de 46ste plaats (-1).

De winst ging in Spanje naar de Australiër Daniel Hillier (-19), die met een afsluitende 65 de Deen Marcus Helligkilde (64) een slag voor wist te blijven en zich net achter Daan Huizing op de 18de plaats van de jaarranglijst meldde.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport