Sterk slotakkoord houdt Huizing in de race

Met zes birdies op zijn tweede negen herstelde Daan Huizing in Spanje een deel van de opgelopen schade, en op de slotdag zal hij deze lijn moeten doorzetten.

Knap slotakkoord houdt Huizing in de race

Huizing lag bijna het hele seizoen van de Challenge Tour keurig op koers voor een tourkaart voor de Europese Tour, maar de laatste weken blijven de resultaten uit en zakt hij verder en verder weg in de jaarranking. Aan het begin van deze week stond hij nog 17de, waar de beste twintig promoveren.

De eerste ronde van de Challenge Costa Brava was nog redelijk (69), maar door een double en een triple bogey kwam hij in de tweede ronde niet verder dan een 72 (-1), waardoor de top tien steeds verder uit het zicht verdween. En daar moet Huizing zich in die laatste belangrijke weken van het seizoen wel laten zien.

Vandaag leek de gifbeker volledig leeg te moeten. De 30-jarige Zwollenaar begon met drie bogeys op zijn eerste negen (hij startte op hole 10) en kelderde naar de onderste regionen van het leaderboard. Toen ging de knop kennelijk om, want 'op weg naar het clubhuis' mocht noteerde hij uit het niets zes birdies en leverde hij geen enkele slag meer in.

Het resulteerde in een 68 (-3), waarmee hij zich handhaafde op de 35ste plaats (-4). Dat is niet genoeg om mee te blijven doen voor die belangrijke top twintig op de jaarranglijst, dus morgen zal hij door moeten gaan met birdies maken en fouten van de kaart moeten houden.

Robbie van West begon het toernooi met een knappe 66 en zag zijn naam hiermee terug op de tweede plaats, maar door twee opeenvolgende ronden boven par (75-72) begint hij de slotdag op de 53ste plaats (par).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport