Wereldtitel naar Zuid-Korea

Op de slotdag van het wereldkampioenschap voor amateurs nam Zuid-Korea overtuigend afstand van de concurrentie. Nederland werd 29ste.

Wereldtitel naar Zuid-Korea

Zuid-Korea en Spanje begonnen de slotdag van het WK in Abu Dhabi als gedeeld leider, maar de Europese dames konden het de Aziaten niet lastig maken. Voor de slotronde had Spanje 144 slagen nodig, waardoor ze naar de derde plaats (-17) zakten, en op de valreep zelfs Taiwan voorbij zagen komen (140 slagen voor een totaal van -18).

Leaderboard

Zuid-Korea maakte geen fout en legde daarmee overtuigend beslag op de Espirito Santo. De twee meetellende scores van de laatste dag kwamen uit op 139 slagen, wat over vier dagen een totaal van -22 betekende – vier slagen minder van runner-up Taiwan.

Engeland en Thailand deelden de vierde plek (-16). Amerika wist met de laagste score van de slotdag (136) nog drie plaatsen te winnen en steeg naar de zesde plaats (-15).

Nederland moest op de slotdag nog twee plaatsen toegeven en zakte naar de 29ste plaats (+11) – in het veld van 36 landen.

Net als de eerste drie dagen waren het de scores van Rosanne Boere (73) en Anne den Dunnen (74) die meetelden. De laatste sloot het toernooi af met twee birdies, maar omdat Boere op de slothole een double bogey moest toestaan, ging Denemarken (+9) de Nederlandse amateurs toch voorbij.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport