Weber goed op weg

Om haar speelrechten voor 2024 te behouden en misschien zelfs te verbeteren heeft de Nederlandse op de LPGA een goed resultaat nodig in het Pelican Womens Championship. Halverwege het slottoernooi heeft Dewi Weber de kansen na een uitstekende start nog volledig in eigen hand. Met nog 36 holes te spelen staat ze gedeeld tiende.

weber

De nummer 122 van de Order of Merit weet precies wat ze moet doen deze week in Florida. Om haar huidige speelrechten te behouden moet ze in elk geval geen terrein verliezen. De top-125 van de jaarranglijst behoudt behoorlijk goede speelrechten, en om in elk geval die categorie te behouden moet ze dus geen terrein inleveren.

Weber weet echter ook dat ze met haar huidige speelrechten lang niet alle toernooien van de kalender kan spelen. Het bijna voorbije seizoen moest ze meer dan eens met leedwezen toezien dat ze niet verder kwam dan een van de hoogste plekken op de reservelijst, om vervolgens zonder te spelen huiswaarts te keren.

Een plek bij de beste 100 van de Order of Merit zou het leven dan ook een stuk makkelijker maken, maar daarvoor is niet minder dan een topnotering nodig in het sterk bezette slottoernooi in het zuiden van Amerika.

Hoewel de wedstrijd pas halverwege is, lijkt Weber precies op het juiste moment te pieken. Een foutloze eerste ronde in 64 slagen (-6) zorgde dat ze in de top-10 kwam, een tweede ronde die eveneens onder par ging (69, -1) zorgde dat ze daar met een totaalscore van -7 ook bleef.

De uitgangspositie voor de Groningse is daarmee uitstekend al is de opdracht voor de rest van het toernooi nog altijd klip en klaar. In het weekend zal er nog iets bij moeten. Op de virtuele ranking stijgt ze van de 122ste naar de 106e plaats.

Tour
  • Golfsupport