Nauwelijks progressie Nederland

Met nog een ronde te spelen in de strijd om de Espirito Santo zit er voor Nederland niet veel meer in dan met een sterk slot met een goed gevoel huiswaarts te keren.

rosanne boere

Met een totaal van 145 slagen op dag drie leverde het oranjetrio weliswaar de beste kaarten van de week in, substantiële winst zat er daarmee alsnog niet in. Na twee dagen stond oranje 28ste, na drie dagen 27ste.

Rosanne Boere tekende in Abu Dhabi voor een keurige 71 (-1) en liet haar score daarmee voor de derde dag op rij meetellen voor het teamtotaal. Dat gold ook voor Anne-Sterre den Dunnen die met een 74 weliswaar haar slechtste ronde van de week speelde, haar +2 telde wel mee omdat Lynn van der Sluijs opnieuw achterbleef al is er bij Van der Sluijs wel sprake van progressie; na een 77 en een 78 tekende ze vrijdag voor een 75 (+3).

Aan kop van het leaderboard belooft het op de slotdag nog spannend te worden. Spanje en Korea voeren met -17 het veld aan, maar de voorsprong op nummer Thailand (-16) is maar klein, terwijl ook Taiwan, Australie en Engeland nog mogen dromen over de wereldtitel.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport