Oranje in achterhoede

Halverwege de strijd om de Espirito Santo, het WK voor Amateurs bij de vrouwen, staat het Nederlandse trio nog maar net bij de beste dertig landen van de 36 deelnemende teams.

anne-sterre

Thailand, Australië en Spanje voeren met -13 het veld aan in Abu Dhabi, op de voet gevolgd door Korea, waarna een gat volgt met de rest van het veld.

Vanuit dat perspectief bezien valt er voor het Nederlandse trio nog heel wat terrein te winnen op het WK voor amateurs, maar na twee dagen moet de voorlopige conclusie zijn dat er voor Nederland in het beste geval een plek in de middenmoot in zit.

Op de eerste dag leek Oranje nog lang op een score onder par af te koersen ondanks een ronde +3 van Rosanne Boere en een (niet tellende) +5 van Lynn van der Sluijs. Anne Sterre den Dunnen stond met nog één hole te spelen op -4 voor de dag, maar liep op de slothole met een negen flinke averij op en tekende uiteindelijk voor een score level par.

Ook op de tweede dag was de college-speelster de beste van de Nederlandse dames. De speelster van Wake Forest tekende voor een ronde in 71 slagen (-1) en bracht daarmee de enige score onder par binnen want Boere (+5) en Van der Sluijs (+6) bleven daar ruim van verwijderd.

Met een totaal van +7 vind Oranje zich halverwege het toernooi terug op de met Zwitserland gedeeld 28ste plaats, twee slagen en één plekje voor Denemarken, België en Finland, maar dus ruim achter koplopers Thailand, Australië en Spanje.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport