Europa komt langszij

Net als gisteren was Europa het sterkst in de fourballs, waarmee de twee slagen achterstand volledig werden weggewerkt. Met een 8-8 tussenstand geven de singles morgen de doorslag.

Europa komt langszij

Europa begon dag twee van de 18de Solheim Cup met een 3-5 achterstand en dat gat van twee slagen bleef tijdens de ochtend foursomes in stand.

Pedersen en Ciganda gaven het goede voorbeeld door met 2&1 te winnen van Vu en Kupcho, maar Hall en Boutier bleken geen partij voor Korda en Corpuz: de Amerikanen wonnen met 5&3. De twee andere foursomes werden beslist op de slothole van het heuvelachtige Finca Cortesin, en omdat zowel Europa als Amerika een punt mochten bijschrijven, bleef het verschil twee slagen: 5-7.

Live scoring

Gisteren wisten de Europeanen zich met 3-1 winst in de fourballs echter terug in de wedstrijd te knokken, en vandaag ontvouwde zich eenzelfde scenario. Tot grote vreugde van het enthousiaste publiek kwam er in de eerste twee partijen al snel blauw op de borden. Supertalent Zhang gaf de gasten nog een boost met een eagle op de par-4 eerste hole (een drive over het water tot op twee meter van de hole), maar Europa rook bloed en bleef de belangrijke putts holen.

De Ierse pitbull Maguire (foto) – die door captain Pettersen in elke sessie werd losgelaten – nam de jonge Hull op sleeptouw en het duo deelde een gevoelige tik uit door Korda/Ewing met 4&3 opzij te zetten. Het publiek roerde zich en de Europese speelsters gingen er steeds meer in geloven. Sagstrom en Pedersen wonnen met 2&1 van Zhang en Lee, waardoor Europa voor het eerst sinds de start van de Solheim Cup op donderdagochtend gelijk kwam: 7-7.

Het Amerikaanse duo Knight/Yin won weliswaar van de Zweedse tegenstanders Nordqvist/Hedwall (2 up), maar omdat Grant en Cigande met 2&1 te sterk waren voor Kang en Vu, trok Europa net als gisteren de fourballs met 3-1 naar zich toe, zodat de stand na zestien partijen weer helemaal gelijk is: 8-8.

De opdracht voor morgen is duidelijk: wie de singles wint, gaat met de Solheim Cup naar huis. Lukt het Europa om voor het eerst drie keer op rij te winnen? Of weet Amerika zich te herpakken en de suprematie van donderdagochtend weer te hervinden?

Tour
  • Pro Shots