Waar kan ik de Solheim Cup volgen?

De Solheim Cup wordt alsnog uitgezonden door Ziggo Golf. Hou wel de afstandbediening in de buurt: er moet hoe dan ook geschakeld worden en niet élke bal is live te zien.

solheim

De afgelopen weken stelde menig golfliefhebber dezelfde vraag: waar kan ik straks de Solheim Cup volgen? Er werd daarbij vooral hoopvol gekeken naar Ziggo Sport, hét kanaal om in Nederland golf te volgen. De zender die 24/7 golf brengt en alle toernooien van de DP World Tour en PGA Tour live uitzendt, zou de Solheim Cup toch wel brengen?

Maar zo logisch als dat leek was dat lang niet.

De betaalzender heeft geen live-rechten voor de Ladies European Tour of de LPGA en de Solheim Cup zou, zelfs als ze die wel hadden, waarschijnlijk ook buiten die rechten gezeten hebben. Tot een laat moment werd serieus gekeken of de wedstrijd niet alsnog in zijn geheel 'los' kon worden uitgezonden, maar dat leek om verschillende redenen vast te lopen. Zo is de zender contractueel verplicht om de wedstrijden van de DP World Tour live uit te zenden waardoor het aan golf toegewezen kanaal al bezet is, iets wat ook gold voor de overige kanalen van Ziggo Sport.

Toch kwam er woensdagmiddag alsnog witte rook vanuit het hoofdkantoor van de sportzender en wordt op vrijdag van 08.00 tot 19.00 op het Ziggo Sport Docu kanaal de eerste dag in zijn geheel uitgezonden. Op zaterdag wordt de ochtendsessie (van 08.00 tot 13.30) live uitgezonden, waarna het restant van de dag vanaf 18.00 in delay wordt gebracht, beide sessies op Ziggo Sport Golf.

De slotdag tenslotte wordt de gehele dag live gebracht al zal er dan ook geschakeld moeten worden:

11.00-13.00 Ziggo Sport Golf
11.00-17.15 Ziggo Sport Docu
18.00-24.00 Herhaling op Ziggo Sport Golf

Alle uitzendingen worden uitgezonden met Engels commentaar.

World
  • Golfsupport