Duca del Cosma zorgt voor Nederlandse inbreng bij Solheim Cup

Hoewel er geen Nederlandse speelster in actie komt deze week op Finca Cortesin geeft Georgia Hall de strijd om de Ryder Cup dankzij haar schoenkeuze alsnog een Nederlands tintje.

georgia hall

De nummer zestien van de wereld speelt dit jaar voor de vierde keer mee met het Europese Team in de Solheim Cup dat dit jaar plaatsvindt op Finca Cortes in Spanje.

Hall heeft uit de nieuwe collectie van Duca del Cosma een aantal golfschoenen gekozen waarop zij wil gaan spelen, de witte Avanti met spikes en de zwarte en modieuze ‘MJ'. Deze modieuze zwarte golfschoen is gemaakt van soepel Nappa leer, waterdicht én zwart. Ideaal voor alle weersomstandigheden en eenvoudig te combineren met elke outfit: “on and off the golfcourse”.

Een bijzonder element bij deze schoen is dat de MJ staat voor Melanie-Jane, de echtgenote van Nederlands beste golfer Joost Luiten. Melanie werkt samen met de Italiaanse designer Baldovino Mattiazzo aan een ladies golfschoenen lijn. De zwarte MJ is het tweede schoenenontwerp van Melanie dat nu gelijk al een globaal succes scoort. De eerste Melanie-Jane golfschoen (wit met slangenprint) was ook een winner en die is over de hele wereld verkocht en ook nog steeds in de collectie verkrijgbaar.

Duca del Cosma is opgericht in 2004 en sinds 2017 in Nederlandse handen en gevestigd in Breukelen langs de A2. Ze verkopen in meer dan 40 landen Italiaanse golfschoenen en elegante golfhandschoenen die in Portugal worden gemaakt. Het modieuze golfmerk heeft de Italiaanse founder Baldovino Mattiazzo nog steeds aan boord die als creative director en designer jaarlijks de schoenencollecties creëert. Duca del Cosma heeft eigen kantoren en showrooms in Engeland, USA en Zuid Afrika en sponsoren o.a. Joost Luiten, Daan Huizing, Pasqualle Coffa, Aydan Verdonk, Rosanne Boere, Eric Flores, Charlotte Charrayre, Elisabeth Esterl, Kelly Tan en sinds kort dus ook superster Georgia Hall.In 2024 vieren zij hun 20-jarig bestaan.

Equipment
  • Duca del Cosma