Warme en droge voeten met de Duca Del Cosma Prato

We zijn de afgelopen maanden getrakteerd op bakken regen, sneeuwstormen, vorst en modder. Hoe hou je dan je voeten droog en warm?

Warme en droge voeten met de Duca Del Cosma Prato

Oké, wij hebben ook wel eens stiekem gegniffeld als een flightgenoot met een paar golflaarzen de tee op kwam stampen. De meeste robuuste winterstappers scoren qua functionaliteit namelijk beduidend hoger dan qua esthetiek. Dat probleem heeft Duca Del Cosma – wellicht dankzij de Italiaanse roots – succesvol getackeld. Hun winterlaarzen zijn modern, modieus en sportief. Fijn, want als je tegenwoordig tussen oktober en maart de baan in wilt, zijn een paar golflaarzen geen overbodige luxe.

Vrouwen komen bij Duca Del Cosma volop aan hun trekken met talloze modellen met chique patronen en wilde bontkragen, maar de mannen mogen ook niet klagen. Zij kunnen kiezen voor zowel synthetisch als echt leer en vijf verschillende modellen.

Wij gingen de baan in met de Prato (€ 239), een donkergrijze laars van premium Italiaans nappaleer met een zachte fleece voering. Het design is robuust maar wordt door slim visueel gebruik van de naden nergens grof, terwijl de rode details in de zool, het logo en het binnenwerk de laars een fris uiterlijk geven. Het is eigenlijk meer een bergschoen dan een laars, en je draagt 'm net zo makkelijk in de baan als onder een spijkerbroek naar je werk. Looks: check.

De binnenzool van gerecyclede kurk en de warme voering zijn een feestje voor je voeten – zeker als het koud is. Het leer is stevig maar flexibel en heeft geen inlooptijd nodig, terwijl het door de zachte middenzool voelt alsof de fairway veert (wat door het vele water wellicht ook zo was). Comfort: check.

Maar hoe houdt dit stijlvolle design zich staande als de regen horizontaal door de modderige polder striemt? Daar komt het Hollandse bloed van Duca Del Cosma boven borrelen. De laars is waterdicht, sluit naadloos om je voet en geeft voldoende stabiliteit en steun tijdens de swing – mede dankzij de buitenzool, die breder is dan hij lijkt. De zool loopt door over de teen – wat het leer beschermt – en is voorzien van twee verschillende soorten noppen die ook in natte omstandigheden prima grip bieden. Prestaties: check.

Wij zijn om. De Prato is een multifunctionele, stijlvolle golflaars die je – als je goed voor 'm zorgt – door vele natte herfsten, koude winters en wisselvallig voorjaren helpt.