Amerikaans twaalftal Solheim Cup compleet

Nadat Team Europe vorige week bekend werd gemaakt, was het nu de beurt aan de captain van Team USA om haar dozijn duidelijk te maken.

solheim

Lilia Vu, Nelly Korda, Allisen Corpuz, Megan Khang, Jenniger Kupcho, Danielle Kang, Andrea Lee, Lexi Thompson, Rose Zhang, Ally Ewing, Cheyenne Knight en Angel Yin vormen eind volgende maand Team USA zo werd maandagavond bekend.

Ook Zach Johnson, captain van het Amerikaanse Ryder Cup-team, maakte zijn team gisteren compleet.

Bij de selectie van het team dat volgende maand de reis naar Spanje maakt gaat het natuurlijk ook altijd over de namen die er niet bij zijn, speelsters die het team net niet haalden en die ook geen wildcard toebedeeld kregen. Met haar keuzes zorgde captain Stacey Lewis ervoor dat er op dat gebied nauwelijks tot geen ruis zal zijn: de drie speelsters die het hoogst op de ranglijst stonden buiten de negen selectieplaatsen, ontvingen van haar een uitnodiging. Dat was slecht nieuws voor Alison Lee, Ryann O'Toole en Jessica Korda, de speelsters die respectievelijk 10e, 13e en 14e op de ranglijst stonden.

De speelsters die de negen reeds gekwalificeerde namen aanvullen dankzij een telefoontje van de captain zijn Ally Ewing, Angel Yin en Cheyenne Knight. Dankzij Ewing en Yin valt de balans naar spelers met Solheim Cup ervaring uit in hun voordeel en niet in dat van de rookies: daar telt Amerika er vijf van.

Door het grote aantal rookies en de met haar vorm worstelende Lexi Thompson (op de jaarranglijst staat ze buiten de top-150 maar staat nog wel hoog genoeg op de wereldranglijst) legde Lewis de favorietenrol direct bij Europa.

'Ik heb geen idee hoe de rankings er op papier uit zouden zien, maar Europa lijkt me duidelijk de te kloppen ploeg. Europa is heel sterk, wij spelen een uitwedstrijd, het momentum ligt zeker bij hen, ook al omdat we zoveel vers bloed hebben', legde de Amerikaanse captain de druk bij haar Europese tegenstrever die al vorige week haar team bekend maakte.

Tour
  • Golfsupport