Zweeds voertaal in Europees Solheim Cup team

Maar liefst vijf van de twaalf speelsters die het volgende maand op Finca Cortesin opnemen tegen Amerika komen uit Zweden. Op de dag dat de captain's picks bekend werden gemaakt rinkelde de telefoon niet in huize Van Dam.

solheim

De kans dat de Nederlandse nummer 1 bij de telefoon zat te wachten op een mogelijk belletje van captain Pettersen zal niet groot geweest zijn. Hoewel de Noorse in 2019 aan de zijde van Van Dam speelde was het spel van Van Dam de afgelopen maanden niet goed genoeg om op een van de wildcards te mogen rekenen.

Naast de speelsters die zich automatisch in het team speelden (Celine Boutier, Maja Stark, Charley Hull, Leona Maguire, Georgia Hall, Linn Grant, Carlota Ciganda en Anna Nordqvist, mogen ook Emily Kristine Pedersen, Madeline Sagstrom, Gemma Dryburgh en Caroline Hedwall zich opmaken voor de tweejaarlijkse strijd om de kleine kristallen bokaal.

'Ik ben ontzettend blij met dit team', reageerde de captain na afloop van de bekendmaking van haar team dat behalve uit een paar rookies bestaat uit veel ervaren speelsters.

Klik hier voor de bezetting van het Amerikaanse team.

Tour
  • golfsupport