De keuzes van Zach

Captain Zach Johnson heeft zijn zes wildcards voor het Amerikaanse Ryder Cup-team uitgedeeld. Onder hen een uit vorm zijnde Justin Thomas en de op de wereldranglijst ver weggezakte Rickie Fowler.

De keuzes van Zach

Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Patrick Cantlay, Brian Harman, Xander Schauffele en Max Homa hadden zich al in het team gespeeld met hun prestaties in de baan.

Via een wereldwijd uitgezonden persconferentie maakte Zach Johnson vandaag de andere zes namen – zijn captain's picks –bekend. Ervaring blijkt belangrijk. Rickie Fowler verschijnt voor de vijfde keer aan de start, terwijl deze editie voor Brooks Koepka en Jordan Spieth nummer vier wordt en ook Justin Thomas (2) en Collin Morikawa (1) eerder in actie kwamen. Debutant Sam Burns won begin dit jaar het WGC Dell Matchplay.

Dit twaalftal moet ervoor zorgen dat Amerika voor het eerst sinds 1993 op Europese bodem een Ryder Cup wint. Met Clark, Harman, Homa en Burns heeft het Amerikaanse team vier rookies.

De keuze voor Koepka (pikant als LIV-speler) en Spieth is niet meer dan logisch, aangezien het tweetal met een 7de en 8ste plaats net buiten automatische plaatsing viel. Ook Collin Morikawa (10), Sam Burns (12) en de ervaren Rickie Fowler (13) stonden in de buurt, al zullen Cameron Young (9) en Keegan Bradley (11) teleurgesteld zijn dat ze door Johnson zijn gepasseerd.

De laagste geplaatste speler die het team heeft gehaald is Justin Thomas (15), die dit jaar volledig uit vorm is. Toch werd al verwacht dat de captain dit door de vingers zou zien en erop gokt dat Thomas in het treffen met Europa zal laten zien wat hij in huis heeft.

Matchplay is een ander spelletje en Thomas heeft in het verleden bewezen dat deze spelvorm hem goed ligt. Sterker nog, volgens sommigen is hij de beste matchplayer ter wereld. Daarnaast heeft hij met zijn maatje Spieth een geweldig track record in de Ryder Cup.

Johnson omschrijft Thomas als 'onze emotionele leider.' 'Hij is altijd de ziel en het hart van Team U.S.A. geweest. Voor mijn gevoel is hij hiervoor geboren en je laat JT niet thuis.'

Case closed dus, al zal een deel van de Amerikaanse golffans moord en brand schreeuwen dat LIV-spelers als Bryson DeChambeau – die onlangs nog een 58 in de boeken bracht – Talor Gooch en routinier Dustin Johnson niet van de partij zijn. Koepka is de enige LIV'er in het Amerikaanse team.

De Europese Captain Luke Donald zal zijn zes wildcards op maandag 4 september bekendmaken.

Ook voor de Solheim cup is bekend welke speelsters het in Team USA en Team Europe tegen elkaar opnemen.

Tour
  • Pro Shots