Camiral Golf & Wellness blijft zich ontwikkelen

Nu iedereen een beetje gewend is aan Camiral Golf & Wellness als naam voor het voormalige PGA Catalunya, kan de focus weer op het verder ontwikkelen van het resort. Nieuwe woningen en meer wellness zijn daarbij speerpunten.

camiral

Hoewel er aan fraaie appartementen en villa's al geen gebrek is op het even beetje Girona gelegen resort, bleek er behoefte aan nog een kleine uitbreiding.

'De ontwikkeling, bedacht door de bekroonde Lagula Arquitectes, omarmt de duurzame, lage dichtheid en biofiele filosofie van de locatie, waarbij elke afzonderlijke villa is ontworpen met het emotionele en fysieke welzijn van de bewoners in gedachten. De eigentijdse eigendommen weerspiegelen de lokale topografie en de rustige Catalaanse omgeving, terwijl ze principes bevatten die een gevoel van ecologische verbondenheid en natuurlijke onderdompeling bieden', is te lezen in de prospectus.

'Elk aspect van dit nieuwe project moet worden begrepen als onderdeel van een geheel, waarbij de mens altijd met de natuur wordt verbonden en het eerste wordt erkend als een verlengstuk van het laatste', aldus de architecten. 'Geïnspireerd door oude Japanse tuinen waar ruimtes zijn ontworpen om nauw verweven te zijn met hun omgeving, gaat elk pand op natuurlijke wijze op in de omstandigheden van het landschap, waardoor een plek van vrede voor de bewoners ontstaat. De villa's zijn zorgvuldig overwogen om het luxe leven in evenwicht te brengen met de behoeften van het dagelijks leven en het comfort van thuis, terwijl ze tegelijkertijd symbiotisch zijn met hun natuurlijke omgeving.'

De nieuwe villa's komen op een fraaie plek op het Camiral Golf & Wellness resort te liggen, rond hole 15 van de Stadium Course en zullen, net als veel van de andere projecten, op gepaste afstand van elkaar de golfbaan worden gebouwd. Goedkoop zijn de villa's niet. De vanafprijs bedraagt maar liefst 1,7 miljoen euro.