Spanje laat Oranje kansloos

Een plaats in de finale zat er geen seconde in in de halve finale tegen titelverdediger en favoriet Spanje. De Girls strijden zaterdag om het brons tegen Zweden

eltk

Natuurlijk was er hoop op een stunt. Waarom niet? De Nederlandse Girls hadden zich immers niet zomaar voor de halve finale geplaatst. Dus: waarom niet?

Omdat Spanje een paar maten te groot bleek, zo was al snel duidelijk. Weliswaar werd in de foursomes nog een vroege voorsprong genomen, die kon niet vast worden gehouden en zowel het eerste als het tweede tweetal ging uiteindelijk ruim onderuit. Nooij en Van der Sluijs met 3&2, Boere en Van Beek met 4&3.

Daarmee werd de opgave voor de singles direct een stuk zwaarder en dat bleek: er mochten weliswaar twee halve puntjes op het bord worden gezet, dat was pas nadat drie van de singles ruim verloren waren: 4&3, 5&4 en zelfs 7&5 en dus een 6-1 nederlaag waardoor op zaterdag de troostfinale wacht tegen het nipte door Italie uitgeschakelde Zweden.

Bij de Heren zat het podium er al niet meer in maar in de tweede matchplayontmoeting deed het zestal wel wat gedaan moest worden om dan alsnog de hoogst nog haalbare plek in de wacht te slepen.

Nadat Ji en Reuter samen het eerste punt op de borden hadden gebracht, werden ook in de singles voldoende punten gepakt om zaterdag te mogen spelen om plek 5 in een toernooi waar de finale gaat tussen Denemarken en, ook hier, Spanje.

De Boys mogen zaterdag ook spelen om plek vijf. Het na de strokeplay tot de B-flight veroordeelde zestal won nipt van Noorwegen en mag nu proberen Ierland te verslaan.