Girls laten tanden zien op ELTK

Met cijfers die aan duidelijkheid niets te wensen overlieten plaatste het Nederlandse zestal zich voor de halve finale. Bij de Heren is de titel uit het zicht verdwenen.

lynn van der sluijss

Het land dat nog wel eens als vergelijkingsmateriaal wordt genomen om de status van het Nederlandse golf te duiden had in de kwartfinale geen schijn van kans tegen de Girls van Myrte Eijkenaar en Dewi-Claire Schreefel.

Voor de zes meisjes in hun eentje de baan in moesten was er al een gat geslagen met de Denen.

In de foursomes werd de volle buit gepakt. Van der Sluijs (hier op archiefoto) en Nooij wonnen de eerste partij met 3&2 en niet veel later kon nog een kee gejuicht worden toen Fleur van Beek en Rosanne Boere ook hun partij in winst op wisten te zetten.

De singles begonnen nog met een valse start door een nederlaag in de openingsmatch door Van Beek (4&2) maar daarna werd de volle buit gepakt. Alle overige vijf singles werden in winst omgezet waardoor Nederland het nu vrijdag in de halve finale op mag nemen tegen Spanje dat op zijn beurt geen spaan heel liet van Ierland dat alleen een half puntje meepikte in de laatste partij, al maakte dat de uitslag van 6,5-0,5 nauwelijks dragelijker.

Bij de Heren is de kans op de eerste plaats verkeken. Wisten de Girls beide foursomes nog te winnen, de Heren wisten na de verloren ochtendsessie direct dat ze alle zeilen bij moesten om het de Engelsen nog lastig te kunnen maken.

Dat lukte niet en in geen enkele partij was het een dubbeltje op zijn kant. Lars van der Vight was met 6&5 veel te sterk voor zijn tegenstander, maar de als laatste gestarte Van der Vight kon het tij daarmee niet meer keren. Alleen landgenoot Ingham wist nog een half puntje veilig te stellen, de vier overige partijen gingen stuk voor stuk verloren waardoor Nederland op vrijdag niet meer kan dan proberen van Italie te winnen en daarmee kans te houden op de vijfde plaats.

De Boys wisten zich na twee dagen niet te plaatsen voor de eerste flight maar ze deden in de eerste matchplayronde wel wat nodig was om degradatie naar de B-poule af te wenden, door Slovenie met 4-1 te verslaan.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport