Girls en Heren in eerste flight ELTK

Twee van de drie deelnemende Nederlandse zestallen doen na de strokeplaykwalificatie mee om de titel. De Girls gingen als vierde door naar het matchplaygedeelte van het toernooi, de Heren als zesde.

rosanne boere

Dat er geen damesteam op de been kon worden gebracht voor deze editie van het ELTK blijft natuurlijk treurig, maar van de drie teams die wel samen konden worden gesteld hebben er in elk geval twee voldaan aan de eerste doelstelling, plaatsing voor de finale flight.

Na twee dagen strokeplay mogen de beste acht teams op elke locatie het in matchplayontmoetingen met elkaar uit gaan maken wie zich straks kampioen mag noemen.

Zo ver is het nog lang niet, maar zowel de Heren als de Girls hebben zeker nog kans op de titel.

De Heren plaatsten zich als zesde voor de man tegen man gevechten. Na de eerste dag stond het zestal iets hoger op het leaderboard maar door een totaal van 356 slagen (negen meer dan op de eerste dag) werd iets ingeleverd.

De Girls deden het op de tweede dag ook iets minder goed, maar leverden daarmee in Frankrijk niets in. Met een totaal van +13 - alleen Rosanne Boere (archieffoto) speelde op de tweede dag onder par en was mede daardoor individueel een van de beste speelster van het hele veld (4e).

Voor de Boys rest vanaf donderdag de strijd om lijfsbehoud in de A-groep. Met een totaal van +20 kwam het Nederlandse zestal tien slagen tekort om zich te plaatsen voor de eerste flight.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport