Oranje strijdt om plek vijf op slotdag ELTK

Nederlands kwartet ontsnapt aan nederlaag tegen Denemarken en speelt zaterdag tegen Oostenrijk voor de plek 'best of the rest'.
eltk

Zoals te verwachten was na de teleurstellende uitschakeling tegen Italie in de kwartfinale, was de eerste wedstrijd in de verliezerspoule niet gemakkelijk voor Jerry Ji, Kiet van der Weele, Bob Geurts en Nordin van Tilburg. Ook tegen Denemarken wankele Oranje, maar nu trokken onze landgenoten wél aan het langste eind.

Met nog een handvol holes te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor het Nederlandse vlaggenschip. Zowel in de foursomes als in de twee singles stond Nederland op voorsprong. De taaie Denen wilden zich echter niet zomaar naar de slachtbank laten brengen op de fraaie baan van de Hilversumsche en schakelden met het einde in zicht een tandje bij.

Zó groot was dat tandje zelfs dat Nederland wankelde. Jerry Ji bracht als eerste single het eerste punt binnen door met 3&2 te winnen van Frederik Kjettrup, maar de andere partijen redden het niet in reguliere speeltijd.

Nordin van Tilburg en Bob Geurts gingen op de eerste extra hole onderuit, waardoor Kiet van der Weele moest winnen om de strijd om plek vijf veilig te stellen. Dat deed Van der Weele op karakter. Eerst door onder druk een birdie te maken op hole achttien om de partij te verlengen, daarna door op de tweede extra hole Hamish Brown met lege handen achter te laten.

Door de 2-1 zege op Denemarken wacht Nederland nu zaterdag de strijd om de vijfde plaats waarin Oostenrijk de tegenstander is. De finale wordt gespeeld tussen Duitsland en Zweden. De Duitsers rekenden met 2,5 tegen 0,5 af met Zwitserland, terwijl de Zweden Italie met 2-1 terugverwees naar de strijd om het brons.

Matchplayschema

Zo spannend als de heren het maakten op de Hilversumsche, zo eenvoudig rekenden de dames in Zweden af met België. In het duel der Lage Landen op de Upsala Golfklubb ging het Nederlandse kwartet er met de volle buit vandoor waardoor zaterdag in de laatste ronde Tsjechië wacht.

Matchplayschema

Laatste nieuws