Amerikaans PGA Tour professional Mark Hubbard viert birdie op een heel bijzondere manier

'Homeless Hubbs' deed wát naar zijn caddie?

Mark Hubbard

Wie Mark Hubbard een beetje gevolgd heeft, weet dat de Amerikaanse speler van de PGA Tour soms interessante streken uithaalt op de golfbaan. En daar is deze nieuwste ook zeker een voorbeeld van. Tijdens de John Deere Classic vierde de golfer uit Texas zijn birdie namelijk wel op een hele bijzondere manier; door zijn caddie de middelvinger te geven. Nu weten we dat een high five tussen caddie en speler altijd een beetje ongemakkelijk is, maar dit alternatief lijkt ons ook niet de beste oplossing.

De caddie of toch iets anders?

Natuurlijk zijn er liefhebbers die het fragment meerdere malen bekijken om erachter te komen wat de arme caddie in kwestie gedaan heeft om een dergelijk gebaar te verdienen. En deze zelfde experts zeggen dat het obscene gebaar van Hubbs waarschijnlijk helemaal niet voor de caddie bedoelt was. Of Hubbard nu de vinger geeft aan een boom, een toeschouwer, de baan of toch zijn trouwe caddie is dus niet helemaal duidelijk, maar het levert wel een memorabel beeld op.

Hubbard en zijn streken

Zoals we eerder al noemden is Hubbard een liefhebber van een grapje op zijn tijd. Deze middelvinger is zeker niet het eerste opvallende wat hij gedaan heeft in zijn carrière. In bovenstaande video's zie je hoe Hubbard de vaardigheid van het 'showgolfen' helemaal eigen heeft gemaakt. Al maakt het zijn prestaties misschien niet per se beter...

World
  • Golf Digest
  • NL Beeld / Proshots