Beste disabled golfers naar The Dutch voor EK

Van 20 tot en met 22 juli wordt op The Dutch het EK voor golfers met een beperking gespeeld. Acht Nederlandse TeamNL Golfers gaan op eigen bodem de strijd aan met teams uit andere Europese landen.

teamnl

Met meer dan 80 deelnemers uit heel Europa, die strijden in drie verschillende categorieën, vertegenwoordigt het EK voor golfers met een beperking een belangrijk moment voor sportparticipatie en de bevordering van gelijke kansen binnen de golfsport.

Alexander Renders, Teammanager Sportparticipatie bij de NGF, benadrukt het belang van het EK en zegt: 'Dit kampioenschap is een mijlpaal in onze inspanningen om sportparticipatie te stimuleren en mensen met een beperking te ondersteunen bij het beoefenen van golf. Het is geweldig om zoveel getalenteerde golfers samen te zien komen en te laten zien wat ze kunnen bereiken.'

Voor Macella Neggers is een bijzondere rol weggelegd. Naast TeamNL-coach is ze zelf deelneemster en een van de favorieten bij de vrouwen. Neggers is een voorbeeld voor golfers met een beperking en speelt een essentiële rol in de begeleiding en training van de Nederlandse golfers.

'Als coach ben ik ontzettend trots op onze TeamNL-golfers met een beperking. We hebben hard gewerkt om ons voor te bereiden op dit EK en ik ben ervan overtuigd dat we geweldige prestaties zullen neerzetten. Dit EK is een geweldige kans om de sportieve vaardigheden en doorzettingsvermogen van golfers met een beperking in Nederland een podium te geven.'

Het EK wordt gespeeld over 54 holes strokeplay. Van 20 tot en met 22 juli spelen alle deelnemers iedere dag 18 holes. Er wordt gespeeld in drie categorieën: vrouwen, mannen en paragolfers. Paragolfers spelen in een mobiele buggy die je tot stahoogte brengt om een golfswing te kunnen maken.

Publiek is van harte welkom om dit grootse evenement voor het eerst in Nederland bij te wonen. Toegang is gratis en er wordt een gratis clinic aangeboden om mensen met een beperking kennis te laten maken met de golfsport.