Banen NL: The Dutch

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Gastheren van het Dutch Open (deel 3)

the dutch

In de tot nu toe gespeelde 102 edities van het Dutch Open waren twaalf banen een of meerdere keren gastheer. Vijf portretten van banen waar het grootste golftoernooi in Nederland plaatsvond.

THE DUTCH

PRAKTISCH

18 holes - par 71

Geel: 5857 meter

Rood: 5076 meter

Greenfee: € 149

Haarweg 3

4212 KJ Spijk

(088) 339 91 20

www.thedutch.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

De ontvangst is fenomenaal! Valet Parking, je naam op een locker, bediening in de prachtige Schotse kleedkamer, uiterst gastvrij personeel en je golftas die klaarstaat (op een karretje) bij de driving range. De baan is van hoge kwaliteit en sterk geonduleerd. Veel aflopende greens, waardoor een ‘goede’ approach zomaar een heel lange putt (of chip) kan overlaten. Als je op The Dutch gaat spelen, dan heb je ongeacht je score gegarandeerd een geweldige dag.

(Geschreven door: Bas_de-Wit, handicap: 12,6)

Voor het eerst op The Dutch gespeeld. Ik was er al diverse keren geweest maar had nog nooit achttien holes gespeeld. Onze starttijd was om 08.10 uur, dus ik was er vroeg. Mooie entree, goede faciliteiten op de driving range en de baan was intimiderend mooi, vooral de fairways. Ik heb tien ballen in het water geslagen. Ik kon niet wennen aan de fairways die zo mooi zijn dat menige golfclub ze als green zou willen hebben.
(Geschreven door: joseveen, handicap: 18,6)

Golfers Magazine zegt:

Bij het Dutch Open op The Dutch denken we in de eerste plaats aan de overwinning van Joost Luiten. Al bij zijn debuut beleefde de door Montgomerie ontworpen baan zijn hoogtepunt met een Nederlandse zege. Nu de baan geen gastheer meer is, is het weer vooral een paradijs voor de leden van de club en hun gasten. Alles is tot in de puntjes verzorgd, van de Valet Parking bij aankomst tot het biertje na afloop in de kleedkamer. Maar wat vooral geweldig is, is de baan zelf. Met name de tweede negen is een test van al je golfvaardigheden. Overspeel je hand niet, reken je niet te snel rijk en speel verstandig. Je wint hier echt niet zomaar een Dutch Open.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses