Tweede Major voor China

Met een putt van drie meter voor een totaal van -8 legde Ruoning Yin na een foutloze slotronde beslag op de titel in het KPMG Women's PGA Championship. De zege in het Travelers Championship kon Keegan Bradley voor het ingaan van dag 4 nauwelijks nog ontgaan, en dat gebeurde dan ook niet.

yin

LPGA

Yin wist na haar zege niet hoe snel ze haar landgenote Shanshan Feng in het zonnetje moest zetten. Omdat haar zege in 2012 zo'n inspiratie voor haar geweest en omdat ze hoopte dat zij met haar zege een vergelijkbare rol voor China zou kunnen spelen.

Het zou zomaar kunnen want de overwinning van de twintigjarige Chinese, haar tweede overwinning van het seizoen, was een goede en indrukwekkende. In een sterk veld waarin de scores dicht bij elkaar zaten, bleef ze geduldig tot het laatst, leverde ze nergens slagen in, en sloeg ze toe op het moment dat het moest: op de slothole. Door die laatste birdie ging ze naar -8 en die score bleek te hoog gegrepen voor Saso (-7) en een handvol spelers die op -6 bleef steken, terwijl de koploper na drie dagen, de Ierse Leona Maguire door een 74 zelfs wegzakte uit de top-10.

'Het klinkt misschien gek, maar ik wist gewoon dat ik die laatste putt ging maken', zei Yin na afloop. 'Soms heb je dat, nu had ik het. Op de eerste negen miste ik een paar kansen, maar mijn caddie en ik wisten dat we geduldig moesten blijven en dat ze dan ergens wel moesten gaan vallen', zei ze over haar afsluitende 67 met één birdie op de front nine en drie op de back-nine, waaronder dus die heel belangrijke op achttien. Ik kan het eigenlijk nog niet geloven dat ik nu een Majorwinnaar ben.'

Voor Dewi Weber zat het toernooi er al na twee dagen op. Met een totaal van +9 miste ze de cut op vijf slagen.

PGA Tour

De slotdag van het Travelers Championship leverde nog wel mooi golf op, maar van spanning was absoluut geen sprake meer nadat Keegan Bradley het toernooi met rondes in 62, 63 en 64 slagen feitelijk al na drie dagen had beslist. Voor de Amerikaan was het zaak geen héél gekke dingen te doen, en dat deed hij dus ook niet. Een afsluitende 68 (-2) was ruim voldoende om niemand meer in de buurt te laten komen en met -23 en passant ook het toernooirecord op zijn naam te zetten.

'Ik speelde heel goed deze week en was op de slotdag ook niet echt bezig met de scores. Ik wist dat mijn voorsprong groot genoeg was en dat het vooral zaak was mijn beste blijven doen, ik wist dat ik in controle was. Vorige week op LACC was het echt verschrikkelijk maar hier klikte het', keek de winnaar terug op zowel zijn zesde zege als zijn gemiste cut in het U.S. Open van vorige week.

Tour
  • Pro Shots