De crossover waarvan je niet wist dat je 'm nodig had: een golftoernooi met F1-coureurs

Netflix komt met een bijzonder nieuw idee op de proppen: de sterren van de Formule 1-serie 'Drive to Survive' komen in een live golftoernooi tegenover de hoofdrolspelers van 'Full Swing' te staan. En wij willen dat eerlijk gezegd voor geen goud missen.

F1-coureurs

Sinds 2019 geniet Netflix van de enorme populariteit van Formula 1: Drive To Survive. In de serie wordt een kijkje achter de schermen gegeven van de Formule 1. Coureurs als Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Lewis Hamilton en Nederlands eigen Max Verstappen komen in de serie voor en hoewel er de nodige controversie rond de serie bestaat, is het wereldwijd toch een behoorlijk groot succes gebleken. Netflix rook een succesformule en probeerde dit met andere sporten na te bouwen. Zo kwam de streamingsdienst met de serie Tour de France: Unchained en, onze persoonlijke favoriet, golfserie Full Swing. Nu maakt de streamingsdienst zich klaar voor een wel heel interessant live golftoernooi. In de hoofdrol kan men niet alleen de bekende Full Swing-golfers vinden maar ook, jawel, de Drive To Survive-coureurs.

Coureurs in Full Swing

In februari 2023 was het dan zover: we konden genieten van de golfserie Full Swing waarin meerdere belangrijke namen uit de golfwereld van dichterbij gevolgd worden. Bekende hoofdrolspelers uit de serie zijn bijvoorbeeld Jordan Spieth, Matt Fitzpatrick, Collin Morikawa en nog veel meer. De golfers worden gevolgd tijdens het seizoen 2021/2022 met exclusieve beelden van de baan maar ook het persoonlijke leven van de spelers. Een golftoernooi is dus voor de cast van Full Swing zeker niets nieuws. Maar ook in de Formule 1-wereld zijn ze niet vies van een balletje slaan. Zo zijn Alex Albon en Lewis Hamilton bijvoorbeeld fanatiek golfers. En dat heeft de makers van Netflix waarschijnlijk het idee gegeven. En zeg nu zelf: een F1-coureur op de golfbaan tegenover een prof is toch ook iets wat je niet zou willen missen?

Wie precies mee gaan doen aan het live toernooi is nog niet bekend maar volgens fans is de crossover een ware hole-in-one

Het evenement staat, zoals het nu lijkt, gepland voor november dit jaar in Las Vegas en zal het derde livestream-event uit de geschiedenis van Netflix zijn.

World
  • Autobahn.eu, Afwulannouncing
  • NL Beeld / Abaca Press