Full Swing online

15 februari stond al weken, zo niet maanden, in de agenda van menig golfliefhebber. Vandaag wordt de langverwachte documentaireserie over de PGA Tour wereldwijd gelanceerd.

netflix

Golfers Magazine was enkele dagen geleden in de gelegenheid de eerste aflevering al in zijn geheel te kijken en als de aflevering met Jordan Spieth en Justin Thomas model staat voor de rest van de serie dan kunnen zowel de liefhebbers als de criticasters hun lol op.

Net als bij het vergelijkbare Drive to Survive, de serie van de betaalzender die het circus van de Formule 1 op de voet volgt, worden ook bij The Full Swing spelers en toernooien in tamelijk willekeurige volgorde gevolgd. Als je komt voor een chronologisch verslag van het seizoen 2021/2022 dan kom je bedrogen uit. Zo wordt in de eerste aflevering (spoiler alert!) de focus gelegd op het door Justin Thomas gewonnen PGA Championship. Althans, daar draait de aflevering uiteindelijk op uit want het slag voor slag volgen van een toernooi is natuurlijk juist níet waar het om gaat.

Elke aflevering worden een of meerdere spelers van nabij gevolgd. Zo leren we in de eerste aflevering de twee Amerikaanse boezemvrienden beter kennen en leren we veel over wat het is dat Spieth en Thomas drijft in de sport. De twee komen, los van elkaar, veelvuldig aan het woord, journalisten duiden en naasten geven extra diepgang. Dat alles wordt opgevuld met tamelijk unieke beelden vanuit de baan, de thuissituatie of de auto.

Het levert, in elk geval in de eerste aflevering dan toch, geen grote onthullingen op, maar wel een aangename kijkervaring waarbij de niet-golfer iets bij de hand wordt genomen, zonder dat de incrowd zich tegelijkertijd groen en geel ergert aan een al te dominant Jip en Janneke toon. Al zouden er nog wel wat puntjes op de i mogen worden gezet met betrekking tot de ondertiteling.

Later in de achtdelige serie worden onder meer Brooks Koepka, Dustin Johnson, Ian Poulter, Joel Dahmen, Scottie Scheffler en Rory McIlroy van nabij gevolgd. De afleveringen staan op 15 februari vanaf 09.00 live.

World
  • istock