Luister naar Butch

Hij gaf les aan Tiger, Phil, Ernie, Dustin en vele anderen, dus als Butch Harmon strategische tips geeft om betere drives te slaan, luister je.

Luister naar Butch

Kies een klein doel. Ga achter de bal staan en visualiseer waar de bal moet vertrekken en eindigen. Dit helpt om een specifiek doel te kiezen. Zorg dat dit iets kleins is, zoals een boom of bunker – dit zorgt voor meer focus.

Vergeet de tee. Tees kunnen je door hun ligging richting problemen sturen. Kijk goed waar de gevaren loeren en speel hier vanaf. Ligt er water links? Tee dan links op de tee op, om een betere hoek naar de rechterkant te hebben.

Waar wil je naartoe? Professionals zien geen problemen, ze zien de plek waar ze hun drive naartoe willen slaan. Focus op dit doel, niet op hindernissen, out-of-bounds of bomen. Positief blijven geeft de geest en het lichaam vrijheid.

Zorg voor een vaste routine. Of je nu de balvlucht visualiseert of een volledige proefswing maakt, zorg dat je iets vindt wat je ontspant en klaarmaakt voor de slag. Heb je de routine gevonden, gebruik die dan bij elke slag.

Last van zenuwen? Haal een paar keer heel diep adem en blaas rustig uit. Dit helpt om je lichaam te ontspannen en vergroot de kans dat je een goede drive slaat.

Kies de juiste club. Strategie begint met de juiste club in je hand, en dat is niet altijd de driver. Luistert deze niet of heb je weinig zelfvertrouwen, pakt dan een houtje of hybride. De belangrijkste functie van een drive is de bal in het spel brengen.

Kijk achterom. Kijk op je homecourse eens terug naar de fairway voordat je van de green af stapt. Dit geeft je een goed idee over hoe de hole loopt en wat de beste plek voor je approach is. Dit kan ergens anders zijn dan het van de tee lijkt.

Tips
  • Golfsupport