Deze week in golf: Wie volgt Fitzpatrick op in U.S. Open?

Los Angeles Country Club gastheer 123ste U.S. Open * Ladies European Tour naar Duitsland * Challenge Tour met vier landgenoten naar Tsjechië.

fitzpatrick

DP World Tour / PGA Tour
Kampioenschap:
123ste U.S. Open
Data: 15 - 18 juni 2023
Baan: Los Angeles Country Club
Lengte: 6.785 meter
Par: 70
Prijzengeld: $17,5 miljoen (2022, het prijzengeld voor dit jaar wordt in een later stadium bekend gemaakt.)
Live Scoring: Vanaf donderdag 13.30 uur via de website van de DP World Tour en de website van de PGA Tour.
Televisie: Viaplay
Nederlanders: Geen
Winnaar in 2022: Matt Fitzpatrick
Laatste winnaars: 2022 - Matt Fitzpatrick (Eng), 2021 - Bryson DeChambeau (VS), 2020 - niet gespeeld, 2019 - Gary Woodland (VS), 2018 - Brooks Koepka (VS)
Bijzonderheden: Het derde Major van het jaar alweer, de eerste na de aangekondigde samenwerking tussen de circuits en dus ook de eerste keer dat spelers van LIV Golf, de PGA Tour en de DP World Tour elkaar weer treffen. Of ze willen of niet, het zal er veel over gaan deze week. Laten we ons echter vooral op het golf richten, en laten zij dat ook maar doen: het U.S. Open vraagt immers genoeg van de spelers. Dit is het Major waar ze er bij de set-up alles aan doen om een score op of boven par te bewerkstelligen. De laatste drie edities lukte dat met winnende scores van een tot drie onder par niet, maar in 2018, het jaar dat Koepka won, deed hij dat nog met een score van +5. Dat we Koepka hier noemen is natuurlijk niet zonder reden. Niet alleen leeft de Amerikaan voor Majors, hij won niet voor niets het onlangs gespeelde PGA Championship voor alweer zijn vijfde Major en er zullen weinig mensen zijn die hem geen grote kansen toedichten in L.A., waar voor het eerst sinds 1948 weer een U.S. Open wordt gespeeld, direct zijn zesde in de wacht te slepen.
En dan nog dit: Slechte nieuws voor de Nederlandse golffans. Helaas valt het U.S. Open buiten het pakket van Ziggo en dus is er op het gebruikelijke golfkanaal niets te zien. Voor de liefhebbers van Engels voetbal en Formule1 is er misschien wel live golf te kijken: het U.S. Open zit wél in het pakket van Viaplay.

Ladies European Tour
Kampioenschap:
Amundi German Masters
Data: 15 - 18 juni 2023
Baan: Golf & Country Club Seddiner See
Lengte: 5.953 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 300.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 08.00 uur via website Ladies EuropeanTour
Televisie:
Winnaar in 2022: Maja Stark (Zwe)
Bijzonderheden: Het vorig jaar voor het eerst gespeelde toernooi werd met één slag verschil gewonnen door de Zweedse Stark. Romy Meekers haalde in het enige Duitse toernooi van de LET de cut maar kwam niet verder dan de vijftigste plaats. Anne van Dam presteerde vorige week uitstekend in het mixed toernooi en zal hopen die lijn door te trekken even ten zuidwesten van Berlijn.
Nederlanders: Mayka Hoogenboom, Anne van Dam, Lauren Holmey, Romy Meekers

Challenge Tour
Kampioenschap:
Kaskada Golf Challenge
Data: 15 - 18 juni 2023
Baan: Kaskada Golf Resort
Lengte: 6.449 meter
Par: 71
Prijzengeld: $ 265.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 07.30 uur via website DP World EuropeanTour
Televisie: niets
Winnaar in 2022: Martin Simonsen (Den)
Nederlanders: Wouter de Vries, Koen Kouwenaar, Lars van Meijel, Vince van Veen

Bijzonderheden: Vier landgenoten reizen af naar Tsjechie en onder hen opnieuw Wouter de Vries. De Nederlander die ruim een decennium geleden korte tijd playing-pro was, jaagt nog één keer zijn dromen na (lees daarover alles in het volgende nummer van Golfers Magazine) en krijgt deze week zijn tweede kans in een toernooi dat vorig jaar met ruime voorsprong werd gewonnen door de Deen Simonsen. Lars van Meijel verspeelde op de slotdag een goede notering door een ronde boven par, zijn enige van die week.

Satelites

De Alps Tour gaat vanaf 15 juni door in Spanje met het Alps de Andalucia terwijl de Pro Golf Tour op 19 juni begint aan het Tenerife Pro Golf Open.

NGF Wedstrijden
Een overzicht van de officiële toernooien en kampioenschappen die in 2023 worden gespeeld.

Tour
  • Golfsupport