Degelijke start Weber in U.S. Open

Met een voorlopig gedeeld 38ste plaats heeft de Nederlandse plaatsing voor het weekend in Amerika in eigen handen. In Denemarken begonnen Daan Huizing en Johannes Veerman sterk.

weber

U.S. Open

Op het fraaie Pebble Beach bewees de Groningse dat ze alles in zich heeft om een vaste waarde te worden op de LPGA, ondanks een seizoen dat tot nu toe moeizaam van start komt door dan weer wel en dan weer niet te mogen starten.

In het sterkbezette U.S. Open, waar Weber zich voor plaatste dankzij een ijzersterk kwalificatietoernooi, en ook aan de Californische kust deed de Nederlandse het goed. Met +2 staat Weber vooralsnog gedeeld 38e en hoewel dat een prima klassering is, is het in een veld dat dicht bij elkaar staat, tegelijkertijd ook maar één slag boven de cutline.

Maar liefst 27 speelsters openden met dezelfde score op een vriendelijk spelend Pebble Beach, terwijl ook het gat naar boven niet groot is. Xiyu Lin en Hyo Joo Kim voeren het veld met -4 aan maar niet meer dan twintig spelers openden het major onder par terwijl 's werelds nummer 1 Jin Young Ko zelfs niet verder kwam dan een 79.

DP World Tour

De omstandigheden waren niet makkelijk in het Made in Himmerland in Denemarken. 'De omstandigheden waren verschrikkelijk toen we begonnen. We hadden nog geluk de meeste regen te missen, maar het waaide echt heel hard waardoor we steeds aanpassingen moesten doen. Ik denk dat de wind wel dertig meter of meer scheelde', keek Daan Huizing terug na zijn openingsronde in drie onder par (vijf birdies en twee bogeys) die hem in de top van het klassement bracht. 'Ik hou wel van spelen in deze condities, het is een mooie uitdaging. Ik ben hier vorig jaar goed geƫindigd en ben dit jaar goed begonnen. Laten we proberen dit nu vol te houden.

Ook Johannes Veerman begon goed aan de wedstrijd op Himmerland. De onder Amerikaanse vlag spelende Nederlander leverde achttien holes lang geen enkele slag in maar won er wel drie en vond zichzelf daardoor, net als Daan Huizing, aan het eind van de dag terug op de gedeeld derde plaats, drie slagen achter de Schotse koploper Robert MacIntyre die met -6 direct een gaatje sloeg.

Challenge Tour

Na de eerste ronde van het Italiaans Open staat alleen Kiet van der Weele er goed voor in de wedstrijd van de Challenge Tour. De door battlefield promotion doorgestroomde Nederlander opende in Viterbo met een rondje in twee onder par en staat daarmee gedeeld 35ste. Lars van Meijel tekende voor een ronde level par en staat daarmee 67ste, terwijl Vince van Veen (+2, T99) en Koen Kouwenaar (+5, T138) flink aan de bak moeten om er in het weekend bij te mogen zijn.

Tour
  • Golfsupport