Fowler heeft een missie

Vijf titels op de PGA Tour heeft Rickie Fowler achter zijn naam staan, waaronder het Players Championship. Een Major won hij echter nog niet. Dat wil hij deze week rechtzetten.

Fowler heeft een missie

De 34-jarige Amerikaan liet de afgelopen jaren niet zijn beste golf zien, maar in zijn laatste twintig starts op de PGA Tour eindigde hij twaalf keer in de top twintig. De vorm is dus weer terug.En met twaalf top-10's in de Majors in zijn carrière bewees hij al dat hij het spel heeft om een hoofdprijs te pakken.

Dus waarom niet deze week? Na ronden in 62 en 68 slagen staat Fowler (-10) halverwege de 123ste editie van het U.S. Open op pole-position, net voor Wyndham Clark (-9), Rory McIlroy (-8) en Xander Schauffele (-8).

Leaderboard

Een iets kortere putter en nieuwe grip werken vooralsnog geweldig.

De populaire Amerikaan maakt er met zijn iets ingekorte putter met nieuwe grip een birdiefestijn van op de Los Angeles Country Club. Op de openingsdag maakte hij er tien, en gisteren stopte de teller pas na acht. Op de greens wint hij bijna twee slagen op de rest van het veld, wat vanzelfsprekend helpt als je een Major wilt winnen.

'Ik ben dankbaar dat ik hier sta', bekende Fowler na zijn tweede ronde. 'In 2014 (toen hij in alle Majors in de top 5 eindigde), 2015 en 2018 speelde ik goed, maar voor mijn gevoel sta ik er nu beter voor dan toen. Ik ben meer volwassen. Ik weet wat ik kan en heb zin in de uitdaging.'

Of het voldoende is om op zondagmiddag zijn eerste Major te winnen gaan we zien. De voet kan in ieder geval niet van het gaspedaal, want de achtervolgers zitten in de buurt.

Wyndham Clark (64-67) won vorige maand zijn eerste toernooi op de PGA Tour en barst van het zelfvertrouwen. En ook Rory McIlroy (65-67) is met slechts twee slagen achterstand weer eens 'in the mix' om voor het eerst sinds 2014 weer een Major aan zijn erelijst toe te voegen.

'Niemand wel liever een Major winnen dan ik', geeft hij ruiterlijk toe. 'Ik ben de afgelopen negen jaar een paar keer in de buurt geweest en blijf het proberen. Ik heb in mijn carrière veel ups en downs gekend, maar ik blijf terugkomen – of ik daar nu voor beloond wordt of weer een stomp in mijn maag krijg.'

Xander Schauffel leverde met een 70 iets in, maar hoort zonder twijfel tot het groepje 'beste spelers zonder een Major' – een rijtje waar hij zich graag uit wil spelen. En daarachter vinden we routiniers als Dustin Johnson (-6), Scottie Scheffler (-5) en Cameron Smith (-4), die weten wat het is om Majors te winnen.

De putter van Fowler moet nog twee ronden zijn werk doen.

Phil Mickelson, Jordan Spieth, Thomas Pieters, Max Homa, Adam Scott, Jason Day en Justin Thomas misten de cut.

Tour
  • Pro Shots