Rickie is back

Toen de birdieputt op de eerste play-off hole viel slaakte Rickie Fowler een zucht van verlichting. Na ruim vier jaar ploeteren was daar eindelijk weer een overwinning.

Rickie is terug

De winst in de Rocket Mortgage Classic betekende zijn zesde titel op de PGA Tour, en zijn eerste sinds februari 2019. De afgelopen twee seizoenen eindigde Fowler slechts één keer in de top 10 en vorige zomer zakte hij zelfs uit de top 150 van de wereld. Logisch dus, die diepe zucht na zijn succesvolle comeback.

De tekenen van herstel waren er in begin dit jaar al. Met een verse caddie (Romano), een nieuwe swingcoach (Butch Harmon) en een andere putter (Odyssey) eindigde de 34-jarige Amerikaan in negen starts acht keer in de top 20. 'Ik probeer het wat simpeler te benaderen en weer golf te spelen in plaats van golfswing', aldus Fowler. In het PGA Championship mistte hij de cut, maar hij herstelde zich vervolgens met een 6de, 9de, 5de en 13de plaats.

In de Rocket Mortgage Classic vielen de puzzelstukjes eindelijk in elkaar, al ging het niet vanzelf. Fowler had op de 72ste hole en birdie nodig om een play-off met Collin Morikawa en Adam Hadwin af te dwingen, en deed dat in stijl door zijn bal vanaf 133 meter op een meter van de vlag te slaan. In de eerste play-off hole duwde hij zijn driver eruit, maar de ligging was prima. Hij sloeg zijn approach op vier meter, maakte de birdieputt en slaakte vervolgens die diepe zucht. Missie voltooid.

'Ik was rustig, maar om me heen ging iedereen helemaal los', aldus Fowler. Het publiek stond op de banken en caddie Romano ging uit zijn dak. 'Ik heb altijd heel veel steun van de mensen gehad, ook toen het niet goed ging, dat is geweldig. Dit voelt heel goed, want ik weet dat er heel veel mensen blij zijn.'

'De mesen houden van hem', onderschreef Morikawa dit gevoel. 'De fans zijn er altijd, hoe hij ook speelt. Maar de laatste tijd speelt hij fenomenaal en dat is goed om te zien.'

Met zijn overwinning steeg Fowler naar de 23ste plek op de wereldranglijst en in de FedEx Cup staat hij nu 8ste.

Voor wie het nog niet wist: Rickie is back.

Tour
  • Pro Shots