Weber onderuit op Pebble Beach

Na de eerste ronde had de Nederlandse plaatsing voor de tweede helft van het toernooi nog in eigen handen, na afloop van de tweede ronde stond ze echter met lege handen en zat haar U.S. Open erop.

weber

De +2 van de eerste dag bood prima aanknopingspunten om door te mogen in het Major op Pebble Beach. Met die score stond Weber weliswaar maar net aan de goede kant van de cutline, maar met een vergelijkbare ronde moest een plek in het weekend van het U.S. Open tot de mogelijkheden behoren.

Uiteindelijk was een score van +4 zelfs genoeg geweest met een cut die lag op +6, maar al na negen holes was duidelijk dat dat een moeilijk verhaal zou worden.

De eerste vier holes verliepen nog volgens plan en naar behoren, maar vanaf hole vijf ging het mis. Van hole vijf tot en met hole 11 maakte ze geen enkele par meer, maar wel zes bogeys en één dubbele bogey op de par-3 zevende. Met nog zeven holes te spelen stond de Groningse ineens op +10 en ruim buiten de cutline en daar zou ze ook niet meer bij in de buurt komen ook. Weber leverde weliswaar geen enkele slag meer in, maar ze maakte ook maar één birdie op weg naar het clubhuis, waar ze met een totaal van +9 nog net bij de beste honderd haar koffers mocht gaan pakken.

Op een lastige tweede dag nam het aantal spelers met een score onder par rap af. Van de 156 speelsters staan er halverwege maar zes onder par met de Amerikaanse Bailey Tardy als beste. De 26-jarige rookie maakte dit seizoen nog weinig indruk - zes gemiste cuts in tien starts en een gedeeld 23ste plaats als beste klassering - maar heeft vooralsnog een prima podium gekozen om met die reeks af te rekenen. De weg naar de titel is nog lang, maar met -7 kon ze de eerste helft weinig beter spelen dan ze nu gedaan heeft.

Michelle Wie zwaaide af. De Amerikaanse nam met een gemiste cut definitief afscheid van het topgolf.
Tour
  • Golfsupport