Een nieuwe kans voor McIlroy

Met nog achttien holes te gaan in het 123ste U.S. Open staat Rory McIlroy op slechts één slag van de leiders Rickie Fowler en Wyndham Clark.

Rory McIlroy

McIlroy, die de laatste maanden vooral in de spotlights stond vanwege de controverse rond het Saoedische circuit, liet zaterdag een 69 noteren op de par-70 baan van de Los Angeles Country Club.
Hij maakte drie birdies. De Noord-Ier slaat de bal deze week bijna beter dan wie dan ook, maar liet in de eerste drie ronden op en rond de greens te veel liggen.

Rory McIlroy staat op negen onder (volledige stand), één slag achter Ricky Fowler (70) en Wyndham Clark (69). Omdat de spelers zo laat de baan in werden gestuurd vanwege de potentieel ‘heilige’ kijkcijfers aan de Amerikaanse oostkust werden de laatste holes bijna in het donker gespeeld.
Dat kostte Fowler mogelijk een bogey op de laatste (3-putt) en Clark had een slag verlies op zeventien.

McIlroy was schadevrij in de twilight zone, maar kon laat in de ronde geen putts voor birdie holen.
Fowler en Clark wonnen nog nooit een Major. McIlroy was voor het laatst succesvol in The Open van 2014 op Royal Liverpool.
Omdat er op zondag mogelijk een play-off moet worden gespeeld (minimaal twee holes) gaan de leiders Clark en Fowler vroeger dan op zaterdag, om 14.30 uur plaatselijke tijd (alle starttijden), de baan in. In ons land is het dan 23.30 uur.

Clark (die recentelijk op Quail Hollow zijn eerste toernooi won) Fowler en McIlroy zijn dus kansrijk om het derde Major van het jaar te winnen.
Rickie Fowler was in een Major twee keer eerder leider na 54 holes maar Wyndham Clark stond na drie dagen nog nooit een de top-50.

Er zijn echter meer mannen die kunnen winnen. Scottie Scheffler speelde zich met een 68 naar zeven onder. Hij eaglede de par-4 zeventiende.
Harris English (71) staat op zes onder, gevolgd door Dustin Johnson (71) en Xander Schauffele (73) op vijf onder.

In 1973 maakte Johnny Miller in de laatste ronde op Oakmont zes slagen goed om met een 63 het U.S. Open te winnen.
Sindsdien stonden 48 van de laatste 49 winnaars aan kop na drie dagen of hadden niet meer dan vier slagen achterstand op de leider(s).

Tour
  • ProShots